Fostul căpitan al reprezentativei de rugby a Ţării Galilor, Gareth Thomas, a anunţat, luni, că a plătit peste 75.000 de lire sterline fostului său partener, care a depus o plângere împotriva lui şi l-a acuzat că l-a infectat cu HIV, ascunzând faptul că este seropozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit dosarului făcut public în august 2022, reclamantul, Ian Baum, în vârstă de 59 de ani, a considerat că Gareth Thomas, în vârstă de 48 de ani, „nu şi-a luat măsurile de precauţie necesare” pentru a evita infectarea.

„Sunt bucuros să anunţ că disputa legală împotriva mea a fost soluţionată”, a spus Gareth Thomas pe Twitter. Dar „nu este o recunoaştere a răspunderii sau a vinovăţiei. Îmi menţin nevinovăţia în toate acuzaţiile fără temei”, a adăugat el.

Potrivit fostului jucător de rugby, „a plăti acum 75.000 de lire sterline plus costurile (de procedură) este nimic în comparaţie cu sumele pe care ar fi trebuit să le cheltuiesc pentru a mă apăra cu succes în instanţă”.

„Pentru propria mea sănătate mintală şi a familiei mele, acest acord (...) este extrem de pozitiv”, a adăugat el. „Nu există câştigători în chestiunile cu HIV.” Potrivit BBC, avocaţii lui Ian Baum au confirmat că s-a ajuns la un acord amiabil.



Într-un interviu publicat în august în ziarul britanic The Times, Baum a susţinut că Gareth Thomas „ascunsese faptul că era HIV pozitiv” şi „i-a transmis virusul”.

Potrivit documentelor instanţei, Baum a susţinut că a descoperit statutul HIV al partenerului său, cercetând pe internet pastilele pe care le lua fostul jucător, despre care a spus că erau vitamine când de fapt era un tratament împotriva HIV.

Ian Baum, care susţine că era HIV negativ când a început să se întâlnească cu jucătorul în 2013, spune, de asemenea, că a fost „coercitiv şi autoritar” pentru ca statutul său HIV să nu fie public.

Fostul jucător a dezvăluit că este purtător al HIV în 2019.

Gareth Thomas, care are 100 de meciuri cu Ţara Galilor, a fost primul jucător de rugby din istorie care a dezvăluit că este homosexual în 2009. De la retragerea sa din teren, a devenit un activist pentru drepturile  homosexualilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.