Consiliul de administraţie al Federaţiei Japoneze de Fotbal (JRFU) a aprobat alegerea făcută de comitetul său de selecţie: Eddie Jones va fi următorul selecţioner al Japoniei, la opt ani după ce precedentul său mandat s-a încheiat în 2015, în urma unei victorii răsunătoare cu 34-32 în faţa Africii de Sud la Cupa Mondială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Australianul în vârstă de 63 de ani, preferat lui Frans Ludeke, antrenorul echipei Tokyo-Bay Spears, care a câştigat anul acesta Liga 1, îi succede neozeelandezului Jamie Joseph (2016-2023), care a reuşit să califice Japonia în primul sfert de finală din istoria sa la Cupa Mondială din 2019.

La ediţia din acest an a Cupei Mondiale, japonezii au fost eliminaţi în faza grupelor.

Rolul lui Jones în victoria uluitoare a Japoniei asupra Africii de Sud în 2015, într-un meci supranumit "Miracolul de la Brighton", l-a făcut principalul favorit pe lista scurtă a JRFU. Soţia sa este japoneză şi locuieşte în această ţară, în timp ce mama sa este japonezo-americană.

Rezultatele bune obţinute de Eddie Jones cu Japonia l-au ajutat să obţină postul de selecţioner al Angliei, pe care a condus-o până în finala Cupei Mondiale din 2019, pierdută în faţa Africii de Sud.

Jones a fost demis de Anglia în decembrie anul trecut, după ce a câştigat doar cinci din cele 13 teste disputate în 2022. El fusese angajat de Australia în ianuarie, dar a demisionat în octombrie, după două victorii în nouă meciuri, punctate de cea mai slabă performanţă a Wallabies la Cupa Mondială, în care au fost eliminaţi pentru prima dată în faza grupelor.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.