Naţionala de rugby a României va întâlni pe 3 iulie, la Bucureşti, Argentina, în primul meci test World Rugby al lunii iulie. Anunţat iniţial că se va disputa pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, în urma demersurilor făcute de Ministerul Tineretului şi Sportului la UEFA pentru eliberarea mai rapidă a arenei închiriată de forul european pentru EURO2020, acest lucru devine imposibil acum în urma calificării Ucrainei în optimile de finală ale competiţiei, această echipă având baza de antrenament aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit federaţiei de rugby, în aceste condiţii, meciul dintre România şi Argentina se va muta pe Stadionul de fotbal Dinamo din Bucureşti. Decizia finală legată de disponibilitatea Stadionului Naţional de Rugby Arcul de Triumf pentru a găzdui partida de pe 3 iulie se va lua în urma meciului de pe 29 iunie, din optimile de finală ale EURO2020, Suedia – Ucraina de la Glasgow. 

“În urma ultimelor rezultate înregistrate în cadrul EURO 2020, am fost informaţi că nu mai putem disputa partida cu Argentina pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf pentru că naţionala Ucrainei se va pregăti pe acest teren ca şi până acum, cu atât mai mult cu cât există posibilitatea să ajungă în fazele superioare ale competiţiei. Este o situaţie unică şi foarte greu de manageriat. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, iar asta ne creează şi nouă dificultăţi majore în organizarea partidei. Mulţumesc celor de la CS Dinamo pentru suportul şi sprijinul imediat pe care ni l-au arătat, pentru toată înţelegerea lor. Dorinţa noastră este să jucăm pe Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf, este un moment poate unic pentru rugbyul românesc: o echipă de top mondial ca Argentina, un stadion modern,  un stadion care a fost şi este sursă de inspiraţie şi de motivaţie pentru Stejari. Fanii rugbyului merită acest spectacol total. De aceea vom aştepta rezultatul meciului de pe 29 iunie, iar  între timp facem toate demersurile necesare pentru a pregăti Stadionul Dinamo de meci. Este o situaţie extraordinară de aceea fac apel la înţelegerea suporterilor, ne dorim ca acest meci să fie o experienţă de neuitat pentru jucători, pentru public şi avem speranţa până în ultima clipă că vom putea disputa acest meci acasă, pe stadionul rugbyului românesc. Am avut discuţii cu partenerii de la bilete.ro, avem asigurarea lor că în momentul în care va începe vânzarea biletelor vor suplimenta numărul punctelor de vânzare tocmai pentru a acoperi solicitările în cazul în care vor fi foarte multe, iar timpul este destul de scurt“,  a declarat Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby.

Astfel, în aceste condiţii, biletele pentru meciul România – Argentina vor fi puse în vânzare  miercuri, 30 iunie, online pe bilete.ro şi fizic, în reţeaua partenerilor bilete.ro. De asemenea, se vor pune bilete în vânzare de pe 30 iunie şi la casieriile de la stadionul care va fi desemnat să găzduiască partida, urmând ca în ziua meciului, numărul punctelor de vânzare să fie suplimentat tocmai pentru a da posibilitatea tuturor suporterilor să-şi achiziţioneze bilete.

Federatia Romana de Rugby oferă suporterilor care vor veni la meci posibilitatea de a efectua testul antigen chiar la stadion, în cadrul unui centru mobil, preţul acestuia fiind de 30 lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.