Preşedintele RFEF, Luis Rubiales, se consideră o victimă în scandalul Supercupei Spaniei şi susţine cu tărie că înţelegerea cu firma Kosmos a fotbalistului Gerard Pique, de organizare a competiţiei în Arabia Saudită, nu conţine nimic ilegal, informează marca.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Totul a început cu un proces de abuz pe care l-am câştigat şi care nu era deloc relevant. Anumite instituţii media au împrăştiat ştiri despre noi. Cine beneficiază de toate acestea? Ei ştiu deja. Sper să îi prindă pe gangsterii care au furat asta. Cine beneficiază de asta? Nu pot garanta că într-o zi nu-mi vor pune cocaină în valiză. Tot ce s-a făcut cu Arabia Saudită a fost public. Contractul de care se vorbeşte nu mai este operaţional. S-a schimbat. În 2020 a fost modificat şi Arabia Saudită a plătit 40 de milioane de euro înainte să mergem să jucăm acolo", a declarat el.

Rubiales susţine că RFEF a avut întotdeauna intenţia de a schimba formatul Supercupei Spaniei, indiferent de investiţia venită din partea Arabiei Saudite sau a Grupului Kosmos.

"Kosmos a propus o schimbare de format. Le-am spus că am avut aceeaşi idee. Am vorbit cu Qatar, India... au venit cu o posibilă afacere şi ni s-a spus că acel comision va fi din partea Arabiei. 400 de milioane de euro au intrat în fotbalul spaniol, cincizeci la sută pentru cluburi. A fost aprobat în Adunarea Generală fără niciun vot împotrivă. Toate instituţiile media au spus că această operaţiune a fost legală", a afirmat Rubiales.

Comisionul primit de grupul Kosmos al lui Gerard Pique i-a indignat pe cei care consideră că fundaşul Barcelonei s-ar afla într-un clar conflict de interese, însă Rubiales a refuzat să accepte o astfel de supoziţie.

"Conflict de interese? Există trei filtre şi acordul a trecut de toate. Sper ca în fiecare zi să existe mai mulţi fotbalişti ca Pique şi să nu-şi încheie pur şi simplu cariera. Restul este o dezbatere a voastră. Federaţia este mândră că datorită nouă există acolo (n.r. - în Arabia Saudită) o ligă feminină şi că femeile pot merge la fotbal. Datorită acordului, noi nu plătim nimic către Kosmos, este plătit de Arabia Saudită", a spus şeful RFEF.

Rubiales a precizat că discuţiile între el şi Gerard Pique, publicate de El Confidencial, au apărut după ce telefonul i-a fost furat.

"Se răspândesc multe neadevăruri şi mă enervează faptul că se dă importanţă acestor neadevăruri şi nu faptului că mi-a fost furat telefonul. Arabia Saudită ne-a autorizat să vorbim şi de aceea ne-a luat două zile. S-au spus multe lucruri şi s-au spus multe minciuni", a explicat Rubiales de ce a răspuns cu întârziere acuzaţiilor.

Scandalul care îi are în prim-plan pe Pique şi Rubiales a început luni, când publicaţia El Confidencial a dat publicităţii o serie de documente şi înregistrări ale unor convorbiri între jucătorul FC Barcelona şi preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), legate de organizarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, care ar putea dezvălui un posbil scandal de corupţie şi conflict de interese.

Conform înregistrărilor şi documentelor deţinute de sursa citată, Pique şi Rubiales au colaborat pentru a face presiuni asupra autorităţilor din Arabia Saudită de a plăti suma de 24 de milioane de euro drept comision pentru a găzdui Supercupa Spaniei în această ţară. Banii i-ar fi revenit lui Pique, prin firma lui de impresariat, Kosmos.

Pique l-a ajutat pe Rubiales să obţină acordul pentru mutarea Supercupei Spaniei în Arabia Saudită, printr-un contract finalizat în 2019.

După aceste dezvăluiri, Miguel Angel Galan Castellanos, preşedintele Centrului Naţional de Formare a Antrenorilor, a depus o plângere la Parchetul Anticorupţie împotriva preşedintelui Federaţiei Spaniole de Fotbal, Luis Rubiales, şi a fundaşului central al lui Barcei, pe care îi acuză de presupusă "corupţie între persoane, practici ilicite, mituire şi gestiune neloială".

Galan a susţinut că "preşedintele federaţiei, Luis Rubiales, a făcut presiuni asupra părţilor pentru a plăti un comision de 24 de milioane de euro lui Gerard Pique şi a încercat să ascundă participarea fotbalistului la contract". 

Marţi, secretarul de stat pentru Sport şi preşedinte al Consiliului Superior al Sportului (CSD), Josa Manuel Franco, a criticat implicarea lui Pique în acest acord, pe care a calificat-o drept "lipsită de etică şi ilogică".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.