România U19 s-a calificat la Turul de Elită pentru Campionatul European din 2023, după victoria obţinută la Voluntari contra Austriei, scor 2-0.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tricolorii au întâlnit în aceste zile Letonia, Lituania şi Austria, la turneul disputat la Buftea şi Voluntari.

Golurile care au adus calificarea României au fost marcate de Rareş Burnete, la finalul primei reprize. Eduard Radaslavescu, intrat de pe bancă chiar în locul marcatorului primul gol, a stabilit apoi rezultatul final, 2-0.

În primele două meciuri, România U19 a terminat la egalitate cu Letonia şi Lituania, 0-0. România şi Letonia au terminat grupa de calificare cu câte 5 puncte şi se califică astfel la Turul de Elită care va decide participantele la Campionatul European din 2023.

La turneul final din Malta se vor califica doar 7 reprezentative alături de ţara gazdă.

Turneul de calificare care a avut loc în aceste zile a fost prima acţiune a noului selecţioner Alexandru Pelici la naţionala U19.

ROMÂNIA U19: 1. Dincă-cpt. – 2. Maftei, 3. Grigore-Huideş, 5. Paşcalău, 13. Borza – 6. Boţogan, 8. Vulturar (18. Sala 52) – 7. Borduşanu, 15. Bujor, 11. Musi – 9. Burnete (21. Trică 44). Selecţioner: Alexandru Pelici

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.