Delegaţia României la Jocurile Francofoniei, care vor avea loc între 21 şi 30 iulie la Abidjan, Coasta de Fildeş, este formată din 81 de persoane, dintre care 57 sportivi de la şase discipline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, a afirmat joi, într-o conferinţă de presă că delegaţia României şi-a propus să obţină medalii la atletism, judo şi tenis de masă.

“La Abidjan au loc Jocurile Francofoniei şi România are o bună tradiţie a rezultatelor la această competiţie. Avem şi ceva rezultate bune ceea ce ne dă speranţa că şi în acest an putem veni cu medalii, să fim reprezentanţi cu cinste şi onoare. Ne propunem să aducem medalii la atletism, la judo, tenis de masă, însă am încredere că vom reuşi şi la celelalte sporturi, cum ar fi lupte libere sau lupte africane, care reprezintă o premieră pentru sportul românesc. Suntem prezenţi la şase ramuri sportive, selecţia a fost făcută de către Comitetul Internaţional al Francofoniei şi federaţiile internaţionale, în baza rezultatelor obţinute de-a lungul anilor. Purtătorul de drapel este Manole Alexandru Mihai, de la tenis de masă. Delegaţia este compusă din 81 de persoane. Este foarte greu să stabilim un număr de medalii pe care le-am dori, depinde totul de sportivii noştri, dar am încredere în ei”, a declarat Dunca.

Cheltuielile totale pentru participarea la această competiţie sunt de 1.247.000 de lei, aproximativ 270.000 de euro, dintre care 156.500 de lei au fost cheltuiţi pentru echipamentele de prezentare şi cele sportive.

“Cheltuielile estimate se ridică la 1.247.000 de lei, suportate din veniturile proprii ale Ministerului Tineretului şi Sportului. Costurile sunt undeva la 400 de euro de persoană. Din partea Comitetului Internaţional al Francofoniei se acordă 10 gratuităţi. Şeful delegaţiei este secretarul general al MTS, Mircea Popa. Transportul a costat în jur de 791.000, echipamentul de prezentare 115.000 de lei iar echipamentul sportiv 41.500 de lei”, a mai spus Dunca.

Delegaţia României la Jocurile Francofoniei va fi reprezentată la şase discipline, atletism (15 sportivi), tenis de masă (2 sportivi), lupte libere şi lupte africane (15 sportivi), judo (5 sportivi), baschet feminin (12 sportivi), ciclism pe şosea (8 sportivi).

Până anul acesta, România a participat la eveniment cu două segmente: sport şi cultură. Anul acesta, la cea de-a VIII-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, România este reprezentată numai prin sport.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.