Naţionala de baschet masculin a României a învins joi, pe teren propriu, reprezentativa Albaniei, scor 101-84 (52-56), în a doua partidă din precalificările Campionatului European din 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principalii marcatori tricolori au fost Richard 16 puncte, Torok 16, Căţe 15, Nicolescu 15.

Partida cu Albania a fost prima oficială pentru România pe teren propriu de la începutul pandemiei. Anterior, tricolorii antrenaţi de Dragan Petricevici au învins Luxemburg, în deplasare, la debutul în grupa B (73-70).

În urma victoriei cu Albania, România este lider, cu 4 puncte, iar următoarele partide vor avea loc pe teren propriu, cu Luxemburg (30 iunie), respectiv în deplasare, cu Albania (3 iulie).

Din cele 10 echipe naţionale implicate în prima fază a precalificărilor, prima clasată în fiecare din cele trei grupe se va califica mai departe, precum şi una de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.

Meciurile din faza a doua a precalificărilor se vor juca în august 2022, noiembrie 2022 şi februarie 2023.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.