Tenismenul elveţian Roger Federer, locul 41 ATP, va prticipa la turneul de la Basel (24-30 octombrie), pe care fostul numărul 1 mondial l-a câştigat de zece ori în carieră, a anunţat Rene Stauffer, autorul biografiei jucătorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legendarul tenismen, care va împlini în august 41 de ani, nu a mai jucat la niciun turneu de la eliminarea suferită în sferturile de finală, la Wimbledon, în 2021, din cauza unei accdientări la genunchi. 

Federer a suferit două operaţii la genunchi în 2020, după Australian Open, şi a revenit în circuit anul trecut. După ce a jucat doar cinci turnee, Federer a suferit o a treia operaţie la genunchi. La începutul acestui an, Federer a confirmat că intenţionează să joace la competiţia demonstrativă Laver Cup, la sfârşitul lunii septembrie.

Turneul de la Basel, la care Federer a câştigat ultimul trofeu din cele 103 din palmaresul său, este primul din circuitul ATP la care îşi anunţă participarea, dar asta nu înseamnă că e primul la care va juca după ultima accidentare.

Competiţia de 500 de puncte din oraşul elveţian nu s-a disputat în 2020 şi 2021 din cauza pandemiei, astfel că la ediţia din acest an Federer ar urma să evolueze în calitate de deţinător al trofeului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.