Înotătorul Robert Glinţă a declarat, joi, că nu are emoţii în privinţa calificării la Jocurile Olimpice din 2020, el precizând chiar că se antrenează cu gândul la medalia de aur.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La 25 ianuarie, Glinţă a reuşit să realizeze baremul A la 100 m spate, la Cupa Europeană din Luxemburg, însă baremul este luat în calcul doar de la 1 martie.

“Confuzia a fost că din 2019 începe calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2020. La Luxemburg am înotat pentru un timp sub baremul de calificare pentru Tokyo, însă federaţia internaţională de nataţie nu înregistrează baremele decât după data de 1 martie, deci chiar dacă am înotat sub barem se ia în considerare după data această dată şi trebuie să repet această acest timp pentru a mă califica la Olimpiadă. Nu am emoţii pentru calificare, nu îmi fac foarte mari griji. Obiectivul meu nu este calificarea, ci ceea ce se va întâmpla acolo. La Jocurile Olimpice mergem să ne batem cât se poate de sus. Ne antrenăm cu gândul la aurul olimpic, acest lucru îl avem în vedere eu şi toată echipa care lucrăm”, a spus Glinţă, care a fost premiat, joi, la Gala Trofeelor Alexandrion.

Robert Glinţă a menţionat că lupta pentru aurul olimpic va fi dură, dar el nu se teme”Nu ne este frică să ne batem acolo sus. Facem tot ce ne stă în putinţă pentru a lua aurul. M-am întors din Statele Unite pentru că eu cred că pot reprezenta ţara autentic antrenându-mă în ţară”.

Spadasina Ana Maria Popescu, de asemenea premiată la gala de joi seară, a vorbit şi ea despre Jocurile Olimpice. “Primul obiectiv este să ajung la Tokyo şi apoi îmi propun un obiectiv pentru Tokyo. Competiţiile de calificare vor începe în aprilie, până pe 4 aprilie 2028. Atunci vom trage linie şi vom vedea dacă am în buzunar biletul pentru Jocurile Olimpice, dacă nu va fi posibil un al treilea criteriu, ceea ce este foarte dificil”.

Sportiva urmează să participe la Cupa Mondială de la Barcelona. “Încă de la începutul anului muncesc pentru competiţia de la Barcelona. Am avut rezultate bune întotdeauna la Barcelona şi sper să păstrăm obiceiul. Toată lumea este încrezătoare, dar examenul adevărat urmează în weekend”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.