O reuniune va avea loc, în data de 15 februarie, la Lausanne, cu participarea oficialilor Comitetului Internaţional Olimpic şi ai Coreei de Nord şi Coreei de Sud, pentru discuţii cu privire la participarea unor echipe coreene unificate la JO din 2020, de la Tokyo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această reuniune este organizată în contextul în care, la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, în 2018, delegaţiile celor două Corei au defilat sub acelaşi drapel la ceremonia de deschidere.

“CIO organizează o şedinţă de lucru pentru a se discuta viitoarea cooperare din punct de vedere sportiv între Coreea de Nord şi Coreea de Sud”, a precizat CIO.

La reuniune vor participa preşedintele CIO, Thomas Bach, miniştrii Sporturilor din cele două ţări şi reprezentanţii comitetelor olimpice din cele două ţări. Obiectivul este analizarea posibilităţii participării unor echipe unificate atât în calificări cât şi în timpul JO de la Tokyo.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.