Superstarul argentinian Lionel Messi, încoronat în cele din urmă campion mondial cu echipa sa naţională în decembrie 2022, a câştigat al optulea său Balon de Aur, un record, la Paris, în octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 şi 2019 cu FC Barcelona, iar în 2021, deja în culorile lui PSG, Messi a adăugat încă o filă la un palmarčs uluitor pe care l-a completat şi mai mult cu titluri cu echipa sa naţională în 2021 şi 2022 - în acest caz o primă ediţie a Copa America şi Sfântul Graal mondial, aşadar.

Acesta este mult mai special pentru că vine după câştigarea Cupei Mondiale, cel mai dorit titlu pentru oricine. 'Este un vis devenit realitate pentru mine, pentru coechipierii mei, pentru o ţară întreagă', a declarat jucătorul echipei Inter Miami (SUA) după prezentarea trofeului.

Finala Cupei Mondiale contra Franţei, disputată la 18 decembrie 2022 pe stadionul Lusail din Doha, şi rezultatul acesteia (3-3, 4-2 la penalty-uri) au fost cele care au făcut diferenţa pentru La Pulga, care a marcat de două ori în acea seară împotriva Les Bleus ai lui Kylian Mbappé.

În vârstă de 36 de ani, acest al optulea Balon de Aur îi va permite lui Leo Messi să îşi mărească avansul faţă de vechiul său rival portughez Cristiano Ronaldo, care are cinci.

Lionel Messi s-a născut pe data de 24 iunie 1987, în Rosario, Argentina. A crescut într-o familie cu o situaţie financiară precară iar de mic a fost diagnosticat cu o deficienţă hormonală din cauza căreia nu putea să crească.

Părinţii lui Lionel Messi au decis, în cele din urmă, să achite un tratament injectabil cu hormoni de creştere pentru fiul lor. Medicaţia nu a putut fi respectată foarte mult timp, fiindcă familia a rămas fără bani.

La 8 ani, a fost recrutat de clubul local Newell’s Old Boys, iar la 13 ani, el a primit oportunitatea de a se antrena la academia pentru tineret FC Barcelona, La Masia.

La Masia i-a plătit lui Lionel Messi tratamentul pentru creştere. Însă, pentru acest lucru, familia fotbalistului s-a mutat în Spania, iar de acolo a început o carieră spectaculoasă în fotbal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.