Africa de Sud şi-a păstrat Cupa Mondială de rugby la 28 octombrie 2023, pe Stade de France, în urma victoriei cu 12-11 în faţa Noii Zeelande în finală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sud-africanii au devenit prima echipă care a câştigat pentru a patra oară competiţia, după 1995, 2007 şi 2019.

La capătul suspansului, într-o finală intensă şi strânsă, Springboks au intrat în istorie, reuşind dubla şi, mai ales, al patrulea titlu de campioană mondială în detrimentul Noii Zeelande.

Superior organizată în apărare, Africa de Sud a blocat meciul în momentul în care Noua Zeelandă a vrut să profite de fiecare ocazie pentru a da un plus de ritm jocului.

Crescut într-un orăşel de lângă Port Elizabeth, Siya Kolisi, este primul căpitan de culoare din istoria Springboks şi a devenit un simbol, după ce a ridicat trofeul Webb-Ellis pentru a doua oară în mijlocul coechipierilor săi.

La Cupa Mondială a participat şi naţionala României, dar “Stejarii” au pierdut toate meciurile: 8-82 cu Irlanda, 0-76 cu Africa de Sud, 0-84 cu Scoţia şi 24-45 cu Tonga..



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.