Lumea fotbalului, de la FIFA, UEFA, FC Barcelona, Arsenal sau Neymar, a reacţionat la dezvăluirea internaţionalului ceh Jakub Jankto, care a recunoscut că este homosexual.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este important. Fiecare este liber. Rasismul, homofobia, trebuie să luptăm contra oricărei forme de discriminare şi fiecare este liber să fie ceea ce vrea să fie", a comentat Neymar, în conferinţa de presă de dinaintea meciului echipei PSG cu Bayern Munchen, din Liga Campionilor.

„Cel mai mare respect şi sprijin necondiţionat pentru fotbalistul nostru”, anunţă Getafe, club la care Jakub Jankto evoluează din 2021. „Mândri de tine, Jakub!”, a comentat şi FC Barcelona, ​​actual lider al La Liga.

 

„O inspiraţie pentru mulţi. Întregul club Arsenal este alături de tine”, anunţă şi liderul din Premier League.

Formula „fotbalul este pentru toată lumea” este, de asemenea, utilizată pe scară largă pe reţelele sociale. „Homosexual sau heterosexual, purtăm cu toţii acelaşi tricou”, scrie şi FC Metz, echipă din a doua ligă franceză, pregătită de Ladislau Boloni.

 

„Suntem cu toţii cu tine, Jakub. Fotbalul este pentru toată lumea”, a scris FIFA pe Twitter.

„Bravo, Jakub. Eşti o adevărată inspiraţie, iar fotbalul european este cu tine!”, a reacţionat şi UEFA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.