Jucătoarei cehe de tenis Renata Voracova, locul 81 mondial la dublu, i s-a anulat viza pentru Australia şi sportiva se află în prezent în hotelul de carantină în care este şi liderul ATP Novak Djokovici, informează abc.net.au.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Voracova a jucat deja la dublu la Melbourne Summer Set 2, împreună cu poloneza Katarzyna Piter. Cele două sportive au fosy eliminate în primul tur de echipa Lesley Pattinama Kerkhove/Arina Rodionova (Olanda/Australia). Pe aceeaşi parte de tablou s-au aflat şi Simona Halep şi Gabriela Ruse, care nu au trecut de primul tur, pierzând în faţa perechii Bernarda Pera/Katerina Siniakova (SUA/Cehia). Pera şi Siniakova au jucat în turul doi cu Pattinama Kerkhove şi Rodionova.

Sportiva din Cehia a fost reţinută joi de poliţia de frontieră şi a fost dusă la Park Hotel din Melbourne, unde se află şi Djokovici. Voracova ar fi fost informată că trebuie să părăsească rapid ţara. Se pare că sportiva ar fi intrat luna trecută în Australia cu o scutire de la vaccinare emisă de Tennis Australia, pentru că a contractat recent covid-19 şi s-a vindecat.

Novak Djokovici a sosit la Melbourne cu un zbor Emirates de la Dubai, miercuri, la scurt timp după ora 23.00 AEST (n.r. - 15.00, ora României). El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, folosit ca un centru de detenţie pentru imigranţi, până când va putea părăsi ţara. El a făcut apel şi acesta va fi judecat luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.