Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii va da startul maratonului de la Londra, competiţie care va avea loc în 22 aprilie şi la care vor participa aproximativ 40.000 de alergători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Evening Standard, regina va păşi pe un podium construit special în faţa Turnului Rotund, la Castelul Windsor, şi va apăsa pe butonul de start, moment care va fi transmis pe ecrane în zona de start a maratonului, Blackheath.

“Suntem onoraţi că Majestatea Sa a acceptat invitaţia de a da startul maratonului, mai ales pentru că acest lucru se va întâmpla la 110 ani după maratonul olimpic din 1908, al căruit start a fost dat la Castelul Windsor de prinţesa Mary, bunica reginei”, a declarat Sir John Spurling, preşedintele London Marathon Events Ltd.

Regina Elisabeta nu va da pentru prima dată startul unui maraton. În 1949, când era prinţesă, ea a tras cu pistolul pentru a marca startul maratonului Polytechnic Harriers.

În 1988, startul maratonului de la Londra a fost dat de Prinţesa Diana, iar în 2017 a fost dat de prinţii William şi Harry, alături de ducesa de Cambridge.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.