Antrenorul formaţiei Dinamo, Mircea Rednic, consideră că partida cu Steaua, din cea de-a doua maşă a semifinalelelor Cupei României, este cel mai important meci din acest sezon pentru echipa sa, care ar avea şanse mari să câştige un trofeu dacă se va impune miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem înaintea celui mai greu şi celui mai important meci din acest sezon. Ne dorim să ne calificăm, să ajungem în finală. Nu sunt prea multe meciuri cu Steaua, sunt interesante şi plăcute pentru toată lumea. Mi-aş dori să jucăm cât mai multe meciuri cu Steaua. Dar nu a mai vrut domnul arbitru cu Chiajna, că ar fi fost interesant încă un meci cu Steaua. Noi ne-am fi dorit să ne calificăm în finala Cupei Ligii. Avem soluţii să-i surprindem şi dacă vrem să ne calificăm trebuie să înscriem cel puţin un gol. Ambele competiţii sunt importante pentru noi, dar un trofeu rămâne un trofeu. De aceea consider că este cel mai important meci din sezonul ăsta. Dinamo e pe drumul bun cred eu şi cred că avem numai de câştigat din aceste meciuri. E foame de trofee şi dacă ne calificăm cred că avem şanse mari să câştigăm acest trofeu. Avem soluţii la mijloc, chiar dacă ar fi fost mai bine cu Bicfalvi. În atac sigur vom juca cu un sigur atacant. Acum este rândul lui Gnohere să evolueze", a declarat Rednic, marţi, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul dinamovist crede că steliştii vor juca miercuri cu ambiţie, pentru a se reabilita în faţa suporterilor după eşecul din campionat cu Astra Giurgiu: "Pentru jucătorii Stelei e un meci să se reabiliteze în faţa suporterilor şi în faţa patronului şi de aia e un meci foarte greu. Ei aproape au ratat un titlu şi vor juca cu mult mai multă ambiţie, agresivi. Eu sunt sigur că ei încă nu au renunţat la lupta pentru titlul.  Ţinând cont că trebuie să înscriem şi ne propunem să câştigăm acest meci vom fi mai ofesivi decât am fost în ultimele meciuri şi sper să o facem pe tot parcursul meciului şi în prelungiri, dacă vor fi. Sper să fie stadionul plin cum a fost la ultimul meci. Eu sunt ferm convins că suporterii noştri vor fi prezenţi".

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Mircea Rednic şi-ar fi dorit să îl poată folosi în partida de miercuri pe mijlcoaşul Eric Bicfalvi, accidentat. "Nu am o veste bună, pe Eric Bicfalvi nu am putut să-l recuperăm, a şi păsărit canotnamentul şi nu îl vom putea folosi mâine. Nu are ceva grav, dar nu am avut răbdare. Şi el şi-a dorit să joace, a riscat şi acum durerea e mai mare. Am decis împreună cu doctorul să stea şi apoi să prindă ultimele meciuri. E un jucător cu experienţă, important  şi aveam nevoie de el în astfel de meciuri. Aveam nevoie de el la mijlocul terenului, pentru că meciul se va decide la mijlcoul terenului. Poate că şi asta cu Euro l-a afectat şi pe el şi pe mai mulţi jucători de la Dinamo. Vor să facă mai mult decât le cer eu, sunt egoişti în unele faze. De aia ar fi fost mai bine ca domnul Iordănescu să se decidă înainte de acest meci", a mai spus Rednic.

Antrenorul FC Dinamo i-a răspuns cu ironie omologului său de la Steaua, Laurenţiu Reghecampf, care afirmase că echipa "alb-roşie" ar fi avut mai multe şanse în lupta pentru locul doi în clasament dacă ar fi învins Astra: "Şi Steaua putea să ia titlul dacă jucau în meciul cu Astra, dar cred că s-au menajat pentru meciul de cupă. Noi ne-am apărat şi ne vom apăra corect şansele în continuare. De aia spun că play-off-ul e mult mai interesant. Campionatul nu e jucat, nici locul doi. Dacă Steaua era mult mai prezentă la meciul cu Astra acum ne gândeam şi vorbeam de titlu. Dar acum nu pot să vorbesc pentru că ei s-au gândit mai mult la meciul de mâine".

În ceea ce priveşte prelungirea contractului cu Dinamo, Rednic a afirmat că va mai avea încă o întâlnire cu patronul Ionuţ Negoiţă în cursul zilei de joi. "Am discutat cu domnul Negoiţă despre prelungirea contractului şi poimâine vom avea o nouă întâlnire. Suntem pe drumul bun. Mai sunt multe lucruri de pus la punct, sper să le rezolvăm", a spus Rednic.

Partida Steaua – Dinamo, din cadrul celei de-a doua manşe a semifinalelor Cupei României, se va disputa miercuri, de la ora 21.30, pe Arena Naţională. În meciul tur, disputat pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, scorul a fost 0-0. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.