Novak Djokovici începe luni cea de-a 400-a săptămână, un record, ca număr 1 în clasamentul ATP, la mai bine de 12 ani de când a ajuns în fruntea clasamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Djokovici a obţinut locul 1 ATP pentru a opta oară, un record, la Turneul Campionilor cucerit duminică, la Torino, al şaptelea titlu de final de sezon, un record.

"Este o realizare destul de bună, 400 de săptămâni pe primul loc. Nu s-a mai făcut niciodată în istorie. Cineva va reuşi în cele din urmă să-l doboare, dar sperăm că va rămâne acolo pentru mult timp", a declarat Djokovici, duminică seară.

În februarie, Djokovici a doborât recordul de 377 de săptămâni al lui Steffi Graf şi a devenit liderul tuturor timpurilor, atât la masculin, cât şi la feminin, după ce în 2021 a depăşit marca de 310 săptămâni a lui Roger Federer pentru cele mai multe săptămâni petrecute pe locul 1 de un jucător.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.