Meciul dintre FC Barcelona şi Real Madrid, scor 5-2, disputat, miercuri, în manşa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, a bătut toate recordurile de asistenţă din istoria fotbalului feminin, pe arena Camp Nou fiind prezenţi 91.553 de spectatori, conform as.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru FC Barcelona au marcat Leon (8), Bonmati (52), Pina (55), Putellas (62) şi Hansen (70), iar pentru Real Madrid au înscris Olga (penalti - 16) şi Zornoza (48).

În tur, FC Barcelona s-a impus, scor 3-1.

În semifinale, FC Barcelona va evolua cu Arsenal sau Wolfsburg, în tur 1-1.

Cu toate biletele vândute, clubul catalan a depăşit numărul de 90.195 de spectatori de pe Rose Bowl din Pasadena (California), înregistrat la finala Cupei Mondiale din 10 iulie 1999, dintre Statele Unite şi China (0-0 şi 5-4 la penalty-uri), cea mai mare prezenţă înregistrată vreodată la un meci de fotbal feminin.

Asistenţa la meciul de miercuri a depăşit şi numărul de 60.739 de spectatori prezenţi, la 17 martie 2019, pe Wanda Metropolitano, la partida Atletico Madrid-Barcelona (0-2) din campionatul spaniol, recordul de asistenţă la un meci de fotbal feminin la nivel de cluburi

Dincolo de aceste două recorduri, Barca-Real Madrid a doborât şi alte recorduri, precum cel de 50.212 de spectatori care s-a înregistrat la un meci din Liga Campionilor de fotbal feminin, la finala din 17 mai 2012, de pe Olympiastadion din Berlin, disputată între Olympique Lyon şi FFC Frankfurt (2-0). Acest joc ocupă locul 3 în istorie în ceea ce prveşte prezenţa un meci de fotbal feminin intercluburi.

Echipa feminină a catalanilor a depăşit cea mai bună reţetă a clubului blaugrana din acest sezon, 86.422 de spectatori, înregistrată la El Clasico masculin, la 24 octombrie 2021.



 

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.