Recomandarea Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) de a reintegra sportivii ruşi şi belarusi, în anumite condiţii, în competiţiile internaţionale, este „o palmă pentru sportivii ucraineni”, a denunţat, marţi, ministrul german al sportului, Nancy Faeser, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sportul internaţional trebuie să condamne în mod clar războiul brutal de agresiune al Rusiei. Acest lucru se poate face doar prin excluderea completă a sportivilor ruşi şi belarusi”, a declarat Nancy Faeser, care este şi ministru de Interne, într-un comunicat de presă.

CIO s-a declarat în favoarea reintegrării acestor sportivi „cu titlu individual” şi sub un drapel neutru, în timpul şedinţei de marţi a comitetului executiv al organismului de la Lausanne.

„Nu există niciun motiv ca Rusia să se întoarcă la sportul mondial. (Vladimir) Putin îşi continuă războiul criminal cu o brutalitate îngrozitoare împotriva populaţiei civile ucrainene”, a spus ministrul german.

„Armata rusă ucide nenumăraţi ucraineni în fiecare zi, inclusiv mulţi sportivi. Jocurile Olimpice nu au loc în vid. Cei care permit ruşilor să se folosească de competiţiile internaţionale pentru propaganda sa dăunează ideii olimpice de pace şi înţelegere între popoare”, a afirmat Nancy Faeser

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.