Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, joi, că el şi jucătorii săi au învăţat după Euro-2019 că nu vor primi gratis, ci trebuie să muncească pentru a obţine ceva. După meci, atacantul George Puşcaş a afirmat că jucătorii din naţionala de tineret a României trebuie să fie mândri pentru parcursul la Campionatul European de tineret, subliniind că întreaga ţară s-a bucurat alături de ei. La rândul său, Ianis Hagi a precizat că fotbaliştii din naţionala de tineret sunt puţin dezamăgiţi după eliminarea de la Campionatul European, însă a subliniat că el şi coechiperii săi au "foame" de victorii şi trofee. Fostul internaţional Gheorghe Hagi crede că jucătorii din naţionala de tineret trebuie felicitaţi şi încurajaţi pentru ceea ce au reuşit la Campionatul European. “Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi n-am jucat niciodată o semifinală, dar ei au jucat şi felicitările mele”, a afirmat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rădoi: După această poveste am învăţat că nu ni se va da nimic gratis

Selecţionerul Mirel Rădoi a declarat, joi, că el şi jucătorii săi au învăţat după Euro-2019 că nu vor primi gratis, ci trebuie să muncească pentru a obţine ceva.

 

"Nu am regrete, pentru că eu cred că meciul din seara asta a fost unul simplu cu două momente decisive spre finalul primei reprize. Nubel a salvat un cap al lui Puşcaş şi puteam să intrăm cu un avantaj mai mare. Ne-ar fi fost mult mai uşor de gestionat repriza a doua, după care repriza a doua cu acel moment nefericit, cu acea decizie de penalti. Nu ştiu dacă a fost sau nu. Dacă nu ar fi intervenit acel moment, jocul ar fi decurs cum am plănuit. Am reuşit să strângem zeci de mii de români la stadion şi milioane în faţa televizoarelor. Ne vom aminti de o semifinală, la un pas de finală. După această poveste, va trebui să învăţăm, la fel ca în urmă cu 20 de ani, că trebuie să învăţăm că nu ni se va da nimic gratis, trebuie să muncim şi să mergem să ne luăm singuri", a declarat Rădoi, la TVR.

Puşcaş: Trebuie să fim mândri că azi toţi s-au bucurat pentru noi

Atacantul George Puşcaş a declarat, joi, că jucătorii din naţionala de tineret a României trebuie să fie mândri pentru parcursul la Campionatul European de tineret, subliniind că întreaga ţară s-a bucurat alături de ei. 

"Mulţumesc tuturor. Am dat tot ce am avut mai bun, dar Germania a fost mai bună. Trebuie să fim mândri că azi toţi s-au bucurat pentru noi. Am dat tot ce am avut mai bun. Pot plânge de fericire, de tristeţe nu am de ce, am scris istorie", a declarat Puşcaş la TVR.

Ianis Hagi: E puţină dezamăgire, dar avem tot viitorul în faţă; Avem foame de victorii şi trofee

Jucătorul Ianis Hagi a declarat, joi seară, că fotbaliştii din naţionala de tineret sunt puţin dezamăgiţi după eliminarea de la Campionatul European, însă a subliniat că el şi coechiperii săi au "foame" de victorii şi trofee.

"Felicit fanii care au fost alături de noi. Fizic cred că stăteam la fel...e puţină dezamăgire, dar avem tot viitorul în faţă, suntem tineri, avem 15 ani de carieră în faţă, nu avem de ce să fim supăraţi. Avem foame de victorii şi trofee. A fost unic, să ţii piept celor mai bune echipe din Europa, a fost unic", a declarat Hagi la TVR.

Gheorghe Hagi: Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi n-am jucat niciodată o semifinală

Fostul internaţional Gheorghe Hagi a declarat, joi seară, că jucătorii din naţionala de tineret trebuie felicitaţi şi încurajaţi pentru ceea ce au reuşit la Campionatul European. “Această generaţie ne-a depăşit pe noi. Noi n-am jucat niciodată o semifinală, dar ei au jucat şi felicitările mele”, a afirmat el.

“Este o generaţie de excepţie, chiar dacă suntem supăraţi. Germanii au fost mai proaspeţi decât noi şi au dominat. Felicitări pentru ei (tricolori), pentru toţi, ne-au scos în stradă şi ne dau speranţe în continuare. Sper să joace pentru România în continuare, şi la echipa mare. În repriza a doua puteam mai mult, dar asta e. Trebuie să îi felicităm, să le dăm curaj. Sunt băieţi tineri şi au nevoie de susţinere. Sunt mult mai buni şi mult mai valoroşi decât înainte. Am fost aproape de finală, ne-am bătut de Germania de la egal la egal… Venim din spate şi sper să-i batem la echipa mare într-o zi”, a spus Hagi.

Contra: Dacă ne-ar fi ţinut curelele şi a doua repriză cred că am fi jucat finala. Sper să umplem şi noi stadioanele cu o calificare la Campionatul European de anul viitor

Selecţionerul Cosmin Contra a declarat, joi, după ce naţionala under 21 a fost învinsă de Germania în semifinalele Campionatului European, că germanii au fost mai buni în repriza a doua şi a meritat calificarea în finală. El a menţionat că la turneul din această vară au fost şi lucruri negative, dar mai multe pozitive.

“Au fost momente psihologice împotriva noastră. Germania a fost mult mai bună ca noi în repriza a doua şi a meritat victoria. Sunt extrem de mulţumit de ceea ce am văzut, au realizat o performanţă istorică, într-o grupă extrem de grea, au pierdut o singură repriză practic. Trebuie analizate şi îmbunătăţile anumite lucruri, dar per total este un CE extrem de bun. Din punct de vedere fizic nemţii au stat mult mai bine în a doua repriză. Au fost şi lucruri negative, dar mai multe pozitive. Sunt jucători care pot să facă pasul oricând la naţionala mare. Am adus lumea la stadion, suporterii au stat cu sufletul la gură pentru acest meci, asta înseamnă că echipa naţională din nou intră în inimile fanilor. Dacă ne-ar fi ţinut curelele şi a doua repriză cred că am fi jucat finala. Sper să umplem şi noi stadioanele cu o calificare la Campionatul European de anul viitor”, a spus Contra.

Răzvan Marin: Rămâne istorie ce au făcut băieţii la acest turneu. Sunt mândru pentru ei

Fotbalistul echipei Ajax Amsterdam, Răzvan Marin, care nu a participat la Campionatul European under 21 deoarece nu l-a lăsat clubul olandez, a declarat, joi, că parcursul naţionalei de tineret la turneul final a fost unul istoric şi că poate a fost mai bine că el a lipsit.

“Am ajuns ultimele 20 de minute. Am urmărit meciul pe telefon. A fost o atmosferă senzaţională. Suporterii au încercat să le ridice moralul. A fost o experienţă nemaipomenită la acest turneu final, cred că toată lumea rămâne cu o impresie bună după aceste meciuri. Rămâne istorie ce au făcut băieţii la acest turneu. Sper ca toţi să fie sănătoşi şi apoi vor face cu siguranţă pasul către echipa mare majoritatea dintre ei. Poate într-un fel a fost mai bine fără mine pentru că au reuşit unii jucători să confirme, eu sunt fericit şi mândru pentru băieţi, pentru că au făcut o treabă extraordinară”, a spus Marin la Digi Sport.

România a fost învinsă, joi, la Bologna, cu scorul de 4-2 (1-2), de Germania, în semifinalele Campionatului European de tineret. Tinerii "tricolori" au condus la pauză, cu 2-1. Două lovituri libere în finalul meciului i-au calificat pe germani în finală.

Au marcat: Puşcaş '26 (p), '44 / Amiri '21, '90+4, Waldschmidt '51 (p), '90.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.