Ministerul Tineretului şi Sportului a felicitat-o, sâmbătă, pe Simona Halep pentru prestaţia bună din finala pierdută la Roland Garros, precizând că meciul a fost extraordinar. Şi tenismanul Marius Copil o felicită pe Halep şi scrie, pe Facebook, că este alături de sportiva română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Simona Halep a fost învinsă în finala Roland Garros 2017. Câştigă finala Jeļena Ostapenko cu 4-6, 6-4, 6-3. Felicitări, un meci extraordinar. Suntem mândri de tine, Simona!", este mesajul MTS.

Marius Copil a menţionat că Halep a fost foarte aproape de locul 1 WTA: "Astăzi nu a fost ziua noastră, însă Simona Halep a fost la un pas de a fi noul lider mondial al tenisului feminin. Felicitari, Simona! Suntem alături de tine".

"Bravo, Simona! Ne-ai făcut mândri încă o dată că România a ajuns într-o finală. Şi noi ştim ce muncă, sacrificii şi dăruire stau la baza unei performanţe de nivelul ăsta", este şi mesajul de pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

Ana Maria Popescu: Dragă Simona, consumă momentul, supără-te, ceartă-te şi revino cu bucurie pe teren! Noi te aşteptăm

Campioana olimpică la sabie cu echipa feminină a României la JO de la Rio, Ana Maria Popescu, consideră că în finala turneului de la Roland Garros au câştigat "inconştienţa vârstei şi tupeul în faţa experienţei". Ea o îndeamnă pe Simona Halep să "consume" momentul supărării acum, iar apoi să revină cu bucurie pe teren.

"«Inconştienţa» vârstei şi «tupeul» au câştigat în faţa experienţei... Am trecut prin ambele etape: La 18 ani câştigam medalia de bronz la CM de seniori, învingând-o în sferturi pe Oxana Ermakova (RUS)-campioana mondială en-titre... În 2013, pierdeam în sferturi în faţa Juliei Beljaeva (EST), o tânără speranţă, cea care avea să câştige medalia de aur în acel an... E vorba de momente. Speram ca acesta să fie al Simonei şi n-a fost... Dragă Simona, consumă momentul, supără-te, ceartă-te şi revino cu bucurie pe teren! Noi suntem aici, te aşteptăm", a scris Ana Maria Popescu pe Facebok.

Mats Wilander despre Halep: Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini

Fostul jucător de tenis Mats Wilander a declarat, sâmbătă, că Simona Halep ar fi trebuit să câştige finala de la Roland Garros, apreciind că Jelena Ostapenko i-a luat titlul din mână româncei.

"La început, Halep a fost mai aprope de linia de fund a terenului şi a împins-o pe Ostapenko de acolo, dar lucrurile s-au schimbat. A fost 6-4, 3-0, cu mingi să se desprindă la 4-0. Nu ştiu dacă Halep s-a relaxat, dar meciul s-a schimbat de acolo. Probabil că Halep s-a tot gândit că a fost atât de aproape şi s-a panicat. A fost din ce în cea mai tensionată. Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini Simonei Halep. Probabil că s-a aşteptat că Ostapenko va pierde ea meciul. Nu-ţi pemiţi să fii defensivă în faţa lui Ostapenko, pentru că Jelena a făcut acelaşi lucru în toate meciurile anterioare. Simona Halep a spus că va munci în continuare, este mai bună acum, nu mai are acea reacţie negativă, va veni şi momentul ei, dar aici ar fi trebuit ea să câştige", a declarat Wilander la emisiunea Game, Schett&Mats.

Covaliu: Simona a jucat foarte bine astăzi, dar oponenta ei a fost mai bună

Preşedintele COSR, Mihai Covalliu, a declarat, sâmbătă, după finala pierdută de Simona Halep la Roland Garros, că românca a avut o prestaţie foarte bună, dar Jelena Ostapenko a fost mai bună. El este convins că Halep va ajunge şi în alte finale şi se va impune.

"E o finală pe care Simona a pierdut-o din păcate, a jucat foarte bine. La un moment dat Simona putea să facă 4-0, păcat, mare păcat. A jucat bine, dar oponenta ei a fost mai bună astăzi. E a treia finală pe care Simona o joacă consecutiv, a jucat un tenis de calitate, arată că este într-o maturitate foarte bună şi sunt sigur că o vom vedea şi în alte finale şi că va câştiga", a spus Covaliu la Pro TV.

Chris Evert: Simona a primit înfrângerea cu graţie. Două campioane

Fosta jucătoare de tenis Chris Evert, s-a declarat surprinsă de prestaţia "strălucită" a Jelenei Ostapenko în finala cu Simona Halep, de la Roland Garros. Evert a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că Halep a primit înfrângerea cu graţie şi că ambele sportive pot fi considerate campioane.

"Simona a primit înfrângerea cu graţie. Două campioane", a notat Evert.

Şi Billie Jean King a postat un mesaj pe Twitter în care s-a declarat încântată de performanţa Jelenei Ostapenko. "Jelena Ostapenko. Uau. Ce loc pentru a obţine primul trofeu la simplu. Felicitări", a scris fosta sportivă.

Martina Navratilova: Halep a jucat cu grijă; Trebuie să joci pentru a câştiga, nu pentru a pierde

Fosta jucătoare de tenis Martin Navratilova a declarat că Simona Halep a evoluat cu grijă şi a aşteptat greşeala adversarei, în meciul cu Jelena Ostapenko, din finala de la Roland Garros.

"Halep a jucat cu multă grijă, sperând tot meciul cu Ostapenko va face greşeli. Trebuie să joci pentru a câştiga, nu pentru a pierde", a declarat Navratilova la ITV UK, informează wtatennis.com.

Navratilova a mai spus că Jelena Ostapenko a arătat că are o mentalitate de campioană: "Toată lumea poate lovi mingea tare, dar o poţi controla? Trebuie şi ceva calitate. Îmi poate îmbunătăţi şi serviciul, iar atunci să vă feriţi! Probabil va face foarte bine tranziţia pe iarbă şi este una dintre favorite la Wimbledon".

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a ratat câştigarea turneului de la Roland Garros, după ce a pierdut, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6, a doua finală disputată în carieră, cu Jelena Ostapenko. Leona, numărul 47 WTA, câştigat primul ei trofeu ca profesionistă, unul de Grand Slam, la câteva zile după ce a împlinit 20 de ani.

Ea este prima jucătoare care reuşeşte acest lucru după brazilianul Gustavo Kuerten, care se impunea în premieră la un turneu, tot la Roland Garros, în 8 iunie 1997, ziua în care se năştea Jelena Ostapeko.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.