Atacantul naţionalei RD Congo, Cédric Bakambu (32 de ani), a denunţat, luni, pe reţelele de socializare, tăcerea privind masacrele din estul ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jucătorul vrea să profite de parcursul bun al echipei naţionale la Cupa Africii pe Naţiuni pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la acest conflict, care durează de mai mulţi ani.

La CAN, RD Congo este în semifinale, unde va întâlni joi naţionala Coastei de Fildeş.

"Toată lumea vede masacrele din estul Congo, dar toată lumea tace", a scris jucătorul echipei Real Betis. "Puneţi aceeaşi energie pe care o puneţi în a vorbi despre Cupa Africii pe Naţiuni în a evidenţia ceea ce se întâmplă aici, nu există gesturi mici", a adăugat el.

 

Conflictul din estul ţării durează de la războiul din Congo din 1996. Potrivit unor estimări, luptele din estul ţării au făcut aproape 6 milioane de victime între 1997 şi 2008. Din luna octombrie a anului trecut se observă o recrudescenţă a luptelor între armată, rebelii din mişcarea 23 martie şi aşa-numitele grupuri armate "patriotice". Conflictul implică, de asemenea, forţe din ţările vecine Rwanda şi Uganda.

Nu este prima dată când Cédric Bakambu avertizează asupra unor lupte sângeroase. Sărbătorirea sa după golurile sale cu mâna dreaptă la gură şi cu degetul arătător stâng pe tâmplă este legată de această violenţă. Anul trecut, el a făcut apel la "pace în RDC" după un gol cu Olympiacos. Al doilea cel mai bun marcator din istoria Elefanţilor, care s-a format la Sochaux şi a jucat la OM (2022), a semnat săptămâna trecută cu Betis Sevilla, de la Galatasaray.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.