Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, după şedinţa Comitetului Executiv al forului, că FCSB a solicitat o modificare a prevederii ROAF conform căreia două cluburi nu pot avea acelaşi sponsor principal. Burleanu a spus că o decizie va fi luată după ce FRF va primi un punct de vedere din partea UEFA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“FCSB îşi doreşte o modicicare în ROAF astfel încât să permitem ca mai mult de două cluburi să aibă posibilitatea să semneze un contract de sponsorizare şi de expunere a sponsorului respectiv pe echipamentul jucătorilor. În acest moment ROAF nu permite ca două cluburi să aibă acelaşi sponsor principal. Punctul nostru de vedere este că aşteptăm un răspuns de la UEFA. Nu regăsim în ligile din Europa o asemenea prevedere. Ne dorim ca integritatea competiţiei să nu aibă de suferit. Un sponsor nu are capacitatea de influenţă într-un proces de luare a deciziilor. În niciuna dintre ţările din top 5 nu avem asemenea reglementări şi se întâmplă ca un sponsor să apară pe echipamentul de joc al mai multor echipe. Le-am cerut celor de la FCSB să aştepte o săptămână să primim şi răspuns de la UEFA”, a spus Burleanu într-o conferinţă de presă.

Miercuri, Comitetul Executiv al FRF a luat următoarele decizii, potrivit frf.ro:

  • Validează cu unanimitate de voturi hotărârea Comitetului de Urgenţă nr. 4, din 03.05.2019.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi dezafilierea clubului Asociaţia Fotbal Club Oneşti 2016 conform referatului Departamentului Licenţe/Afilieri.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi costul de cazare şi masă pentru jocul oficial al Echipelor naţionale de seniori ale Insulelor Feroe şi României.
  • Aprobă costurile aferente jocurilor oficiale dintre echipele naţionale de seniori ale Norvegiei şi României şi Maltei şi României.
  • Dispune cu unanimitate de voturi aplicarea sancţiunilor solicitate de FIFA cu privire la clubul CS PANDURII LIGNITUL TARGU JIU fără nicio formalitate suplimentară, dacă până la data de 30 mai 2019, ora 24.00, FRF nu primeşte o informare din partea FIFA cu privire la retragerea solicitării de a se aplica sancţiunile respective.
  • Ia act de informarea privind opiniile primite în cadrul dezbaterii publice a Regulamentului privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal.
  • Amână dezbatarea Regulamentului privind Statutul Antrenorului pentru proxima şedinţă a Comitetului Executiv.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi reducerea termenului stabilit pentru susţinerea examenului de admitere în scopul promovării la o categorie superioară de licenţă de la 2 ani la un an, conform solicitării Şcolii Federale de Antrenori.
  • Amână dezbaterea cu privire la situaţia cluburilor de drept public care obţin dreptul de participare în Liga I.
  • Amână cu unanimitate de voturi solicitarea FCSB de modificare a ROAF până la obţinerea opiniei UEFA cu privire la modificarea solicitată.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi programul organizării fazelor finale (semifinale si finala) pentru Liga Nationala de Junioare – fotbal feminin conform referatului Comisiei de Fotbal feminin.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi mandatarea Preşedintelui FRF pentru negocierea şi semnarea contractelor cu jucătorii Echipei Naţionale U21 aferente participării la Campionatul European U21, ediţia 2019.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi indemnizaţiile de omologare a stadioanelor acordate oficialilor delegaţi ai FRF.
  • Aprobă cu unanimitate de voturi valoarea taxei de apel pentru evaluarea şi clasificarea academiilor de fotbal pentru copii şi juniori.
  • Mandatează cu unanimitate de voturi Comitetul de Urgenţă pentru a stabili data şi locul de desfăşurare a Supercupei României.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.