Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, miercuri, la lansarea ţinutei jucătorilor români pentru Campionatul European din Franţa, că fotbaliştii trebuie să aibă parte de cea mai înaltă calitate, iar costumele sunt aşa cum şi-a dorit.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cred că s-a văzut calitatea materialelor şi design-ul costumului pe care jucătorii primei reprezentative în vor purta la Euro, astfel încât să ne ridicăm la cerinţele unui Campionat European. Sută la sută aşa am dorit costumele, care vor avea şi elemente personalizate. Adică puternic individualizate. De ce? Pentru că jucătorii echipei naţionale trebuie să aibă parte de cea mai înaltă calitate. Sigur, şi eu am un astfel de costum... tot staful naţionalei, tot staful administrativ. Contează foarte mult asemenea elemente şi cu siguranţă va fi o imagine plăcută. Ne dorim ca şi rezultatele pe teren să se ridice la nivelul aşteptărilor tuturor românilor şi să le producem la final acea bucurie pe care ne-o dorim", a spus Burleanu.

Întrebat dacă se pot face retuşuri în cazul în care Denis Alibec mai slăbeşte, preşedintele FRF a răspuns: "Măsurile s-au luat deja... acum când s-au disputat meciurile cu Lituania şi Spania. Dar cu siguranţă cei care vor face parte din lot vor avea şi ei ocazia să intre pe mâna croitorului".

Burleanu consideră că mijlocaşul stelist Nicuşor Stanciu este un fotbalist de viitor: "Stanciu este unul dintre jucătorii de viitor ai României şi mă bucur că la această vârstă avem parte de un jucător de primă reprezentativă. Şi cu siguranţă în maximum doi ani de zile o să mai apară jucători tineri de acest tip ca urmare a implementării cotei obligatorii de jucători eligibili pentru naţionala de tineret".

Oficialul FRF a comentat şi gestul obscen făcut de Stanciu la partida de campionat cu Pandurii Târgu Jiu: "Dacă ne referim la gestul pe care l-a avut, atunci procedura spune că organizatorul competiţiei trebuie să sesizeze comisiile, în cazul acesta LPF. Dacă LPF nu o va face, federaţia o va face aşa cum a făcut-o şi în celelalte cazuri. Dincolo de această procedură trebuie să înţelegem că toate aceste ieşiri, toate aceste gesturi, de foarte multe ori declaraţii, nu produc în niciun caz un bine pentru fotbal. Şi dacă tot ne plângem că nu avem bani în fotbal la nivel de cluburi ar fi bine să ne gândim care este reacţia pe care o produce orice comportament de acest tip. Şi chiar aş solicita preşedinţilor de club să fie mult, mult mai atenţi la ce mesaje transmit jucătorilor, antrenorilor care intră în această morişcă a declaraţiilor, a gesturilor. Să nu ne aşteptăm că, dacă aceste gesturi continuă, vor năvăli sponsorii şi suporterii pe stadioane".

Răzvan Burleanu a afirmat că îşi doreşte ca meciul Steaua - Dinamo să fie unul cu goluri: "Îmi doresc să avem parte de un meci cu maximă intensitate, un meci cu goluri. Şi, în acelaşi timp, staful echipei naţionale să aibă şansa de a vedea cât mai mulţi jucători selecţionabili la prima reprezentativă".

La lansarea ţinutei jucătorilor pentru Campionatul European au fost prezenţi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, antrenorul secund al naţionalei Viorel Moldovan, jucătorii Mihai Pintilii, Cornel Râpă, Ioan Hora, Liviu Antal, designerul Cătălin Botezatu şi preşedintele executiv al clubului Astra Giurgiu, Dănuţ Coman.

Prezentarea a fost făcută pe scările unei clădiri din Piaţa Romană.

Federaţia Română de Fotbal a încheiat un parteneriat cu brandul Viggo privind ţinuta oficială a "tricolorilor" pentru Euro 2016, care va fi concepută de designerul Cătălin Botezatu.

Pentru ţinutele pe care lotul echipei naţionale le va purta la Campionatul European din Franţa, a fost ales unul dintre cei mai prestigioşi furnizori de ţesături de pe mapamond.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.