Jamaica va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie) pentru prima dată în istoria sa în trei probe de bob, a anunţat Comitetul Olimpic Jamaican, informează lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Va fi foc pe gheaţă", a spus Team Jamaica pe contul său de Twitter. "Este pentru prima dată când Jamaica se califică în trei probe olimpice de bob: bob 4, 2 şi monobob feminin", a adăugat Comitetul Olimpic Jamaican.

De asemenea, Jamaica poate spera să participe la o a patra probă, după ce la bob 2  feminin a ratat calificarea, dar are statutul de prima rezervă.

Jamaica a făcut istorie la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988 de la Calgary, Canada, participând pentru prima dată la probele de bob, la bob 2 (locul 30) şi la bob 4 (abandon).

De atunci, Jamaica a luat parte la probele de bob de la Jocurile Olimpice de mai multe ori, la bob 2, feminin şi masculin.

Participarea la proba de bob 4 de la Calgary a adus glorie jamaicanilor, povestea lor fiind ecranizată în filmul de succes "Rasta Rockett".

Membru al acestui echipaj, Chris Stokes este acum preşedinte al Federaţiei Jamaicane de Bob şi se confruntă cu o provocare de altă natură: aceea de a reuşi să finanţeze echipamente noi, în special bob sau sănii foarte scumpe. Comitetul Olimpic Jamaican încearcă de la sfârşitul lunii noiembrie să strângă 194.000 de dolari (170.200 de euro) printr-o operaţiune de finanţare online. Dar până acum a strâns doar 4.000 de dolari.

"Sportivii noştri sunt la fel de voinici, muncitori, rezistenţi şi talentaţi ca ;i ceilalţi, dar fără bob la nivel înalt, nu îşi vor putea atinge niciodată potenţialul”, se arată pe pagina de strângere de fonduri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.