Rapperul Stormzy s-a asociat cu atacantul Wilfried Zaha, de la Crystal Palace, pentru a cumpăra echipa de fotbal engleză de liga a noua Croydon Athletic, a anunţat, marţi, clubul, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zaha s-a născut în Coasta de Fildeş, dar a crescut în Croydon de la vârsta de patru ani, în timp ce Stormz este, de asemenea, originar din acest cartier londonez. Cei doi şi-au unit forţele cu fostul director sportiv de la Palace, Danny Young, pentru a cumpăra clubul.

"Consorţiul va deţine, va opera şi va dezvolta clubul de fotbal din oraşul natal al copilăriei lor", a anunţat Croydon într-un comunicat.

"În timp ce finalizarea este supusă procedurilor legislative şi de guvernanţă, cei trei membri ai consorţiului sunt entuziasmaţi de dezvoltarea unui activ comunitar în cartierul care le-a oferit propriile oportunităţi. Ei speră să implice întreaga comunitate în această călătorie interesantă împreună cu ei", se arată în comunicat.

O serie de celebrităţi au investit recent în cluburi de fotbal.



Actorii de la Hollywood Ryan Reynolds şi Rob McElhenney, care au achiziţionat Wrexham în noiembrie 2020, se bucură de succes după ce clubul galez a obţinut promovarea în Liga engleză de fotbal în aprilie, după o absenţă de 15 ani.

Actorul Michael B. Jordan este investitor la Bournemouth, iar baschetbalistul LeBron James din NBA are o acţiuni la Liverpool.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.