Jucătoarea americană Megan Rapinoe a criticat, sâmbătă, FIFA, spunând că forul nu respectă fotbalul feminin, ea declarându-se nemulţumită de faptul că federaţia a permis ca finalele Copa America şi Gold Cup au loc în aceeaşi zi ca ultimul act al Cupei Mondiale la fotbal feminin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este un program teribil. Este o idee teribilă să pui totul în aceeaşi zi. Evident, mai există două finale, dar aceasta este finala Cupei Mondiale. Este o zi în care trebuie aunlat totul. Nu ştiu cum s-a întâmplay, am citit undeva că au spus că nu s-au gândit la asta, ceea ce cam este o problemă. Este incredibil, dacă ne gândim că finala Cupei Mondiale este programată cu mult timp înainte. Nu cred că nivelul respectului arătat nouă este acelaşi, categoric faţă de cel arătat de FIFA bărbaţilor”, a spus Rapinoe.

Megan Rapinoe a criticat şi premiile oferite de FIFA pentru Cupa Mondială, mult mai mici la feminin decât la masculin: “Nu este corect. Ar trebui ca acum numărul săfie dublat şi apoi acel număr să fie dublat sau mărit de patru ori. Dacă vă pasă de fiecare meci în egală măsură lăsaţi că crească diferenţa?”

Duminică, la Rio de Janeiro se va disputa finala Copa America, între Brazilia şi Argentina, şi la Chicago va avea loc finala Gold Cup, SUA – Mexic.

În finala Cupei Mondiale la fotbal feminin, programată tot duminică, se vor întâlni la Lyon selecţionatele SUA şi Olandei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.