Raluca Strămăturaru are 36 de ani şi va reprezenta România la Jocurile Olimpice de iarnă pentru a patra oară. Într-un interviu acordat News.ro, sportiva de la sanie spune că faptul că poate reprezenta România la cel mai înalt nivel este o mare mândrie, aşa cum consideră faptul că va fi portdrapel la ceremonia de deschidere drept „cel mai important moment din cariera sa”. Într-o notă de umor, Raluca afirmă că ultimii doi ani au fost dificili, în contextul pandemiei, dar la Beijing se teme mai mult de o răsturnare cu sania decât de coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În primul rând este o mare realizare, cred că visul oricărui sportiv e să ajungă la Jocurile Olimpice, eu l-am îndeplinit deja de patru ori şi ca de fiecare dată e aceeaşi emoţie şi mulţumire. Sunt foarte bucuroasă şi mândră să pot reprezenta România la cel mai înalt nivel”, a spus sportiva pentru News.ro.

Ultimii doi ani au fost mai dificili pentru Raluca Strămăturaru, având în vedere pandemia. “Am ratat câteva etape de Cupa Mondială, lucru care nu a fost deloc plăcut şi a fost greu de acceptat, dar, uşor-uşor, m-am adaptat la noul «normal» şi am încercat să nu mă mai gândesc foarte mult la lucrul acesta şi să mă concentrez pe ce aveam eu de făcut şi ce puteam controla”.

Întrebată dacă se teme de pandemie în contextul tulpinii Omicron, care afectează tot mai mule persoane şi implicit sportivi de la JO, Raluca a glumit şi a spus că a ajuns să se teamă mai degrabă de o răsturnare cu sania: „Sincer la început când nu aveam foarte multe informaţii am fost un pic îngrijorată, dar acum încerc să iau lucrurile cum vin şi să nu mă stresez foarte tare. Sunt lucruri pe care nu le pot controla, nu depind de mine. Şi ca o glumă: mă tem mai tare de o răsturnare cu sania decât de pandemie”.

La Pyeongchang, Raluca Strămăturaru a reuşit cea mai bună performanţă a delegaţiei României, locul 7. Putem spera acum la o medalie?: “Cred că toată lumea îşi pune speranţe în mine prin prisma rezultatului de la PyeongChang lucru care, sincer, mă bucură, dar să nu uităm că au trecut patru ani şi sportul l(sania) a evoluat foarte mult. Îmi doresc să egalez performanţa de acum patru ani, dar cel mai tare m-ar bucura două zile bune de concurs. Să sperăm la o medalie...nu ştiu; că ne dorim...cu siguranţă fiecare dintre noi îşi doreşte, dar mai cred că ar trebui să fim realişti; la sanie echipamentul de concurs (sania) face diferenţa, iar naţiunile puternice dispun de infrastructura de care au nevoie şi investesc foarte mulţi bani în cercetare şi dezvoltare, lucru care face diferenţa într-un sport unde timpul final al unei curse se măsoară în miimi de secundă”.

Raluca Strămăturaru va fi portdrapel al României la Beijing, alături de Paul Pepene, după ce la Pyeongchang a dus drapelul tricolor la ceremonia de închidere: „Pentru mine e o mare onoare şi mândrie faptul că am fost portdrapel la PyeongChang, când am avut cel mai bun rezultat al delegaţiei României. Acum am onoarea să conduc echipa României, cei mai buni sportivi în disciplinele de iarnă la deschiderea Jocurilor Olimpice şi este clar cel mai important moment din cariera mea”.

Mesajul Ralucăi Strămăturaru pentru românii pasionaţi de sporturile de iarnă şi pentru cei care vor susţine Team Romania la Beijing:

În primul rând le mulţumesc pentru susţinere şi încurajări, este minunat să ştii că oamenii apreciază ceea ce faci, lucru care nu face decât să mă motiveze şi să mă bucure. Pentru mine, faptul că cineva care nu te cunoaşte personal, te susţine necondiţionat este clar cea mai frumoasă «medalie» câştigată. Înca o dată MULŢUMESC şi vă aştept alături de noi la Jocurile Olimpice de la Beijing, să sustineţi echipa României, un grup frumos de sportivi talentaţi”.

Raluca Strămăturaru este la a 4-a participare la Jocurile Olimpice de Iarnă după ediţiile Vancouver 2010, Sochi 2014 şi Pyeongchang 2018. La ultima ediţie a JO de iarnă ea a avut cea mai bună clasare pentru Team Romania, locul 7.

Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing încep la 4 februarie.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.