Pilotul spaniol Carles Falcon, care a suferit un accident pe 7 ianuarie în timpul etapei a doua a Dakar 2024, a murit luni, a anunţat echipa sa într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Carles a decedat luni, 15 ianuarie. Echipa medicală a confirmat că leziunile neurologice provocate de stop cardiorespirator în momentul accidentului au fost ireversibile", a precizat echipa Twintrail Racing Team.

Motociclistul spaniol (45 de ani), care participa la al doilea său Dakar, a trebuit să fie resuscitat la faţa locului în urma unui stop cardiac, înainte de a fi transferat cu elicopterul la spitalul Al Duwadimi, la vest de Riad.

El se afla în comă de opt zile şi suferea de "o fractură a vertebrei C2". De asemenea, echipa a precizat că acesta suferea de edem cerebral.

 

El mai participase la Dakar în urmă cu doi ani, iar coechipierul său de atunci, Isaac Feliu, a suferit şi el un accident grav, care l-a ţinut în comă timp de mai multe săptămâni. Feliu a revenit în acest an în competiţie şi făcea parte din Twintrail Racing Team, la fel ca şi Falcon.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.