Federaţia Română de Automobilism Sportiv a lansat un raliu atipic, Raliul României Unite 100, pentru a sărbători Centenarul, eveniment la care pot participa, în perioada 25 noiembrie-1 decembrie, toţi deţinătorii de automobile din ţară, informează forul printr-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înscrierea în competiţie se face direct printr-un mesaj pe pagina oficială de facebook a federaţiei (Federaţia Română de Automobilism Sportiv), nu costă nimic, iar punctajul se obţine exclusiv prin imagini postate în evenimentul creat pe facebook în acest sens.

Traseul de concurs nu este impus ca lungime nici ca start, nici ca finiş, dar nici ca lungime sau configuraţie, fiind la libera iniţiativă a concurenţilor.

Cei care se înscriu în competiţie cu o maşină de proveninenţă autohtonă vor primi din start 250 de puncte, iar camioanele beneficiază de 500 de puncte. Ulterior, concurenţii trebuie să îşi facă o poză alături de maşină, tricolor şi un loc sau un oraş de importanţă istorică pentru România pentru a puncta în clasament.

Astfel, trecere prin Bucureşti, Iaşi, Chişinău, Sibiu şi Alba Iulia le va aduce concurenţilor câte 300 de puncte, iar celelalte oraşe vor fi punctate cu 100 de puncte. Monumente precum castre, cetăţi, mausolee sau catedrale de importanţă istorică vor fi punctate cu câte 300 de puncte.Toate pozele şi filmuleţele trebuie să fie postate exclusiv pe pagina evenimentului creată pe facebook. De altfel, acolo este disponibil şi regulamentul complet.

Câştigătorii vor fi premiaţi oficial la Gala Campionilor FRAS de pe 8 decembrie, de la Timişoara, alături de ceilalţi mari campioni ai motorsportului românesc. Primii clasaţi vor fi răsplătiţi cu premii constând  într-un set de anvelope de la Dunlop, partenerul oficial FRAS, şi cursuri de conducere defensivă la şcolile partenere: Giri Rally School (Braşov), Vallino Racing School (Piteşti), Napoca Rally Academy (Cluj-Napoca), Danny Ungur Racing (Cluj-Napoca) şi Academia Titi Aur (Crevedia).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.