Celta Vigo a anunţat, marţi, demiterea antrenorului spaniol Rafael Benítez, din cauza rezultatelor slabe ale clubului galician, care se luptă pentru a evita retrogradarea în divizia secundă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rafa Benitez şi echipa sa de antrenori părăsesc RC Celta după opt luni de dedicare absolută şi angajament total, dar în care echipa nu a reuşit să obţină rezultatele pe care clubul le spera", a explicat Celta într-un comunicat.

Benitez, în vârstă de 63 de ani, şi-a început mandatul la cârma echipei Celta în iunie anul trecut, cu un contract stabilit iniţial până în 2026. Fostul antrenor al lui Liverpool a subliniat în repetate rânduri în ultimele săptămâni că a semnat pentru un proiect pe trei ani, dar rezultatele slabe ale echipei galiciene în anul centenarului său au dus la demiterea sa.

Înfrângerea de duminica trecută cu 4-0 la Real Madrid a precipitat demiterea sa. Celta ocupă locul 17 în La Liga, cu 24 de puncte, la două puncte în spatele lui Cadiz (18), prima echipă aflată pe loc retrogradabil. În 28 de meciuri de campionat din acest sezon, Celta a obţinut doar cinci victorii. De asemenea, a pierdut în faţa lui Real Sociedad în sferturile de finală ale Copa del Rey.

Clubul a transmis sincere mulţumiri "lui Rafa Benitez şi asistenţilor săi pentru angajamentul, onestitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă în munca sa".

Celta nu a dezvăluit cine îl va înlocui pe Benitez pe bancă, dar, potrivit presei spaniole, antrenorul echipei de rezervă Claudio Giraldez ar putea prelua conducerea.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.