Arbitrul Radu Petrescu, purtător al ecusonului FIFA, a declarat că nu ştie ce ar fi făcut dacă nu practica această meserie. Într-un interviu pentru FRF, Petrescu spune că cea mai mare satisfacţie este faptul că a avut ocazia să arbitreze pe nişte stadioane exponenţiale din Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragostea pentru fotbal şi “tiparul“ clasic al unui fotbalist fără nicio perspectivă de viitor m-au făcut să devin arbitru, la 19 ani. Nu îmi imaginez ce aş fi făcut dacă nu eram arbitru. Pot doar să spun că mă bucur că am ales acest drum. E o carieră care cere sacrificii, sunt ani de muncă, dar bucuriile care pot apărea ca urmare a acestei activităţi sunt extraordinare.Cea mai mare satisfacţie de până acum? Faptul că am avut ocazia să arbitrez pe nişte stadioane exponenţiale din Europa, că am putut vedea şi arbitra jucători de top şi că am putut, tot datorită arbitrajului, să ajung în unele locuri unde, cu siguranţă, nu aş fi ajuns", a declarat Petrescu.

El a povestit cum a fost la primul meci arbitrat: "A fost disputat pe o ploaie torenţială, la pauză am vrut să îmi schimb bluza, dar nu aveam decât una singură, aşa că am arbitrat şi repriza a doua ud până la piele! Şi era luna martie".

Lui Radu Petrescu i-a "rămas în suflet" Insulele Feroe şi cred că un arbitru, ca în orice domeniu, trebuie să aibă discipliă şi seriozitate.

În timpul liber lui Radu Petrescu îi place să citească şi să studieze limbile străine.

"În anul 2017 am avut o problemă de sănătate şi nu credeam că mai pot arbitra. Mă bucur că am revenit şi de atunci fiecare meci e un bonus. Vom vedea ce ne rezervă viitorul", a mai spus Petrescu.



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.