Selecţionerul echipei naţionale U21 a României, Mirel Rădoi, consideră că un obiectiv precum câştigarea Campionatului European din Italia de anul viitor ar fi greu de realizat dar spune că adversarele din grupă, Anglia şi Franţa vor avea viaţă grea în meciurile cu jucătorii săi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Poate ne-am fi dorit o grupă mai uşoară dar ca să ajungi să fii cel mai bun trebuie să te baţi cu cei mai buni. Am căzut cu adversari foarte puternici, dar tot trebuia să jucăm şi cu cei buni până la urmă, sunt meciuri din care jucătorii mei au doar de câştigat. Să ne gândim la câştigarea Campionatului European e o declaraţie îndrăzneaţă mai degrabă. Dacă la o calificare care vine după 20 de ani ne gândim să câştigăm europeanul... Eu cred că întâi ar trebui ca aceste calificări să devină o obişnuinţă şi apoi să avem astfel de obiective. Prima dată trebuie să trecem de grupe şi chiar dacă la prima vedere noi şi croaţii ne batem pentru locurile 3 şi 4 cred că la un turneu final nu se ştie nimic dinainte şi Franţa şi Anglia cred că vor avea viaţă grea. Cred că în acest moment Anglia este echipa cea mai completă. Eu cred că ieşirea din grupă este cea mai importantă”, a declarat Rădoi, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Casa Fotbalului.

Tehnicianul are şi o strategie de abordare a Campionatului European, dorind să surprindă adversarii mult mai bine cotaţi ca echipa României, chiar dacă la Franţa, spre exemplu nu crede că va juca Mbappe: “Acum noi vom încerca să surprindem pentru că nu avem nimic de pierdut ci doar de câştigat de la acest turneu. Evident că jucăm cu cele mai bune echipe, favorite la câştigarea campionatului european şi toată lumea ne vede acum outsideri, dar indiferent adversarul pe care îl vom întâlni sunt sigur că băieţii şi vor depăşi condiţia şi vor face meciuri cât mai frumoase. Dacă ne referim la nume ca Mbappe nu cred că ei vor risca să aducă campioni mondiali de la echipa mare la naţionala de tineret. Mbappe nu cred că va veni, dar dacă ar veni probabil că i-aş cere lui Florinel Coman să se ducă la Franţa şi el să vină la noi”.

Mirel Rădoi consideră că jucătorii săi au nevoie în primul rând de continuitate la echipele de club şi că ar trebui să lase pe plan secund partea financiară. “E clar că am foarte mulţi jucători care au valoare să joace la echipa mare dar ei au acum nevoie să joace la aceste european pentru a le fi cât mai uşor să facă pasul la echipa mare. Eu văd turneul final ca pe o şansă pentru că nu au nimic de pierdut, vor fi adversari foarte puternici şi vom suferi în astfel de meciuri, dar eu cred că numai aşa vom putea face pasul către echipa mare. Aria de selecţie la noi este una foarte mare şi fiecare are şansa lui. Eu sunt mulţumit de evoluţiile lor în campionatul intern şi dacă vor hotărî să facă pasul către campionatele din străinătate singurul sfat ar fi să aibă continuitate, să joace, dar nu aş direcţiona vreun jucător către o echipă anume. Să pună pe plan secund partea financiară pentru că trebuie să aibă continuitate pentru că sunt tineri. Îmi pare rău de jucătorii de la Dinamo pentru că au început un an jumate să joace meciuri la rând şi apoi o perioadă lungă de timp au fost lăsaţi pe bancă şi la ei chiar se cunoaşte acest lucru”, a mai spus Rădoi.

Reprezentativa under 21 a României va evolua în grupă cu Anglia, Franţa şi Croaţia, la Campionatul European din 2019, conform tragerii la sorţi care a avut loc, vineri, la Bologna.

Campionatul European se va disputa în perioada 16-30 iunie 2019, în cinci oraşe din Italia şi în San Marino. Din cele trei grupe se vor califica în semifinale câştigătoarele şi cea mai bună ocupantă a locurilor secunde.

Naţionala de tineret a obţinut luna trecută prima calificare după mai bine de 20 de ani la un turneu final al Campionatului European Under 21. România a mai participat o dată la CE Under 21, în 1998, când a organizat turneul final şi a ocupat locul 8, ultimul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.