Antrenorul Mirel Rădoi, prezent la evenimentul caritabil "Uniţi pentru Mihai Neşu", a declarat că pentru el Steaua rămâne Steaua, indiferent de alte denumiri, şi a precizat că a simţit că i se "taie picioarele" atunci când a intrat pe teren la meciul de luni seară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Le-am spus colegilor mei că nu ştiu dacă noi vom ajunge la vârsta celor din 86 să ne mişcăm aşa. Mă bucur că sunt nişte oameni extraordinari. Nu vreau să mă implic în vreo parte sau alta, dar eu zic că emblema aceasta va fi emblematică. Indiferent de denumirea echipei, pentru mine va rămâne Steaua. Eu am jucat pentru Steaua şi pentru mine rămâne Steaua. Nu are nicio importanţă pentru mine alte denumiri, FCSB sau CSA, pentru mine nu au mare importanţă. Nu am de gând să revin pe teren, eu nu mă joc cu cuvintele, nu-mi place să fac caterincă, dacă am spus că m-am retras, m-am retras. Şi încă nu am arătat tot, puteam mai mult în această seară", a declarat Rădoi.

Mirel Rădoi a declarat că a simţit "cum i se taie picioarele" când a intrat pe teren la meciul dedicat lui Mihai Neşu. "Mă bucur că au venit aceşti oameni şi că îi dau forţă să fie cât mai pozitiv în lupta lui. Cu siguranţă atât noi şi prietenii noştri vom încerca să strângem aceste fonduri de care Mihai are envoie. Dar Mihai nu ştiu nici acum dacă a acceptat, noi ştiam ce probleme financiare are. Numai tratamentul pe 3 luni costă 45.000 de euro, doctorii i-au spus să stea acolo pentru că drumul epuizează jumătate din tratamentul pe care îl face. Pentru el e epuizant şi drumul pe care îl face. Vom încerca în fiecare an să găsim câte o souţie. Eram bucuroşi şi dacă veneau 100 de oameni, dar asta însemnă că Mihai a însemnat ceva în sport. Sperăm ca la anul să facem acest eveniment pe Arena Naţională. Vom încerca să facem meciuri cu alte echipe, azi mi-a dat cineva o idee să jucăm cu Utrecht, fosta echipă a lui Neşu. O să vedem şi în funcţie de programul coechipierilor. Cred că era bine dacă ar fi fost cineva şi din actuala echipă dar nu ştiu dacă s-a trimis o invitaţie, depinde şi de program", a spus Rădoi.

El consideră că Nicuşor Stanciu trebuie să mai rămână cel puţin un an în România, subliniind că Alexandru Chipciu nu poate lipsi de la Euro-2016. "Din punctul meu de vedere Stanciu mai are nevoie de cel puţin un an în România, pentru a fi constant în fiecare partidă. El este extraordinar, am mare încredere în el. Sunt patru cinci jucători care nu trebuie să lipsească din echipa Stelei. Alex Chipciu nu poate lipsi de la Euro-2016. Cred că niciun mijlocaş nu poate face fazele la fel de bine ca el. Şi la capitolul forţă excelează. De la Astra, Alibec nu poate lipsi, e un jucător foarte bun, care marchează oricând, e destul de mobil şi nu poate lipsi din lotul echipei naţionale. Ar mai fi un Găman, nu ştiu dacă s-a acordat cetăţenia lui De Amorim, ar fi fost un jucător de luat în calcul. Îl propun şi pe prietenul meu Lovin deşi el nu speră", a adăugat Rădoi.

Peste 2.500 de persoane au fost prezente, luni, la meciul caritabil între echipele Stelei din 1986 şi 2006, având ca scop strângerea de fonduri pentru fostul fundaş al "roş-albaştrilor" Mihai Neşu, care în urmă cu cinci ani a suferit un accident la coloana vertebrală.

Pentru Steaua 2006 au jucat: George Ogăraru, Cornel Cernea, Petre Marin, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Sorin Paraschiv, Florin Lovin, Daniel Opriţa, Bănel Nicoliţă, Gabriel Boştină, Adrian Neaga, Victoraş Iacob, Nicolae Dică şi Mirel Rădoi. Antrenor: Oleg Protasov
 
Pentru Steaua 1986 au evoluat: Helmuth Duckadam, Daniel Gherasim, Ilie Bărbulescu, Adrian Bumbescu, Miodrag Belodedici, Mihail Majearu, Gavril Balint, Iosif Rotariu, Daniel Prodan, Marin Radu II, Iulian Miu, Cristian Ciocoiu, Marian Aliuţă, Alin Stoica, Tudorel Stoica, Antrenor Anghel Iordănescu.
 
Meciul a fost arbitrat de Ion Crăciunescu.
 
La 10 mai 2011, Mihai Neşu, acum în vârstă de 33 de ani, s-a accidentat grav la un antrenament al clubului olandez la care juca, FC Utrecht, ulterior fiind diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală, iar de atunci existenţa sa depinde de un cărucior cu rotile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.