Fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Adrien Rabiot, a donat 25.000 de euro în fondul pentru căutarea avionului în care se afla Emiliano Sala, dispărut de la începutul săptămânii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o zi, pe platform GoFundMe s-au strâns 214.470 de euro pentru continuarea căutărilor. 2.543 de persoane au făcut donaţii.

Donaţia lui Rabiot este cea mai mare. Urmează firma Sport Cover, cu 20.000 de euro, şi jucătorul Dimitri Payet, cu 10.000 de euro.

Familia Kita a donat 6.000 de euro, iar sindicatele UNFP şi FIFPro câte 5.000 de euro. Câte 2.000 de euro au donat, între alţii, Geoffrey Kondogbia, Vahid Halilhodzic, Ilkay Gundogan şi Laurent Koscielny. Numeroşi alţi jucători şi antrenori au făcut donaţii de 1.000 de euro sau mai mici.

Căutările pentru găsirea avionului care îl transporta pe Emiliano Sala, dispărut, luni seară, între Nantes şi Cardiff, au fost reluate sâmbătă dimineaţă.

Fondurile strânse prin platform GoFundMe au permis echipei conduse de David Mearns, specializat în acest tip de misiuni, să demareze din nou căutările. Două ambarcaţiuni au început căutările mai întâi "la suprafaţă", urmând ca apoi, în funcţie de condiţiile meteo, să aibă loc alt tip de operaţiuni.

Aparatul de zbor Piper PA-46 Malibu a dispărut luni. La bord se aflau jucătorul achiziţionat de Cardiff City cu 15 milioane de lire sterline şi pilotul Dave Ibbotson. După câteva zile de căutări, autorităţile din Guersney au anunţat, joi, că au încetat căutările avionului.

De joi, de când s-a anunţat că nu vor continua căutările avionului dispărut, s-au făcut numeroase apeluri pentru ca autorităţile britanice să îi caute în continuare pe cei doi. Apelurile au venit de la FC Nantes, de la fotbalişti şi mai ales de la fani. O petiţie lansată pe platform change.org a fost semnată de zeci de mii de oameni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.