Un juriu federal l-a condamnat pe pugilistul Félix Verdejo-Sánchez, participant la Jocurile Olimpice, pentru moartea unei femei şi a copilului ei nenăscut, potrivit Procuraturii SUA din Districtul Puerto Rico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost găsit vinovat de răpire soldată cu moartea şi de uciderea intenţionată a unui copil nenăscut, au precizat procurorii într-un comunicat de presă.

Keishla Rodríguez Ortiz şi copilul ei nenăscut au fost găsiţi morţi în laguna San José din Puerto Rico la 1 mai 2021. O zi mai târziu, Verdejo-Sánchez - care a concurat la Jocurile Olimpice din 2012 - a fost arestat şi acuzat de răpirea, furtul maşinii şi uciderea lor, arată documentele tribunalului federal, potrivit relatării CNN.

Un juriu federal l-a condamnat pe Verdejo-Sánchez pentru infracţiunile federale care au rezultat din uciderea lui Rodríguez Ortiz, care a avut loc la 29 aprilie 2021, potrivit comunicatului.

În dimineaţa morţii lui Rodríguez Ortiz, Verdejo-Sánchez a pus în aplicare un plan premeditat de a o ucide pe aceasta şi pe copilul ei nenăscut, potrivit comunicatului.

Un martor a declarat autorităţilor că Verdejo l-a contactat pentru a-l ajuta să întrerupă o sarcină după ce Rodríguez Ortiz i-a spus că a făcut un test de sarcină şi că aştepta copilul lui, potrivit plângerii penale.

Procurorii au declarat că Verdejo-Sánchez a atras-o pe Rodríguez Ortiz în vehiculul său, unde, cu ajutorul unei alte persoane, a agresat-o şi a drogat-o, se arată în comunicat.

Verdejo-Sánchez a condus-o pe Rodríguez Ortiz până la podul Teodoro Moscoso şi a aruncat-o în laguna San José cu ajutorul celeilalte persoane, potrivit comunicatului.

Verdejo-Sánchez a sărit ulterior în lagună pentru "a termina de ucis ambele victime", au declarat procurorii în comunicat.

"Juriul a stabilit, conform documentelor judiciare şi a probelor prezentate la proces, că Félix Verdejo-Sánchez, împreună cu coinculpatul său ... ajutându-se reciproc, au comis o răpire care a dus la moartea lui Keishla M. Rodríguez Ortiz şi a copilului ei nenăscut", se arată în comunicat.

Verdejo-Sánchez riscă o pedeapsă pe viaţă pentru fiecare condamnare. Sentinţa va fi anunţată la 3 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.