Programul campionatului Olandei a fost modificat, joi, ca urmare a calificării echipei Ajax Amsterdam în semifinalele Ligii Campionilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Federaţia olandeză a anunţar că etapa a XXXIII-a a Eredivisie, programată iniţial luni, 28 aprilie, cu două zile înaintea meciului pe care Ajax îl va disputa în prima manşă a semifinalelor LC, va avea loc la 15 mai.

Cele 18 cluburi din prima ligă olandeză au fost consultate înaintea deciziei de modificare a programului şi au preferat ca toate meciurile să se joace în acelaşi timp, fiind vorba despre penultima etapă.

“Am discutat diverse variante. Este un punct de plecare pentru noi. De aceea, vrem să amânăm etapa 33 pentru miercuri, 15 mai. Play-off-ul pentru promovare/retrogradare şi cel pentru biletul de cupe europene vor fi de asemenea amânate”, a declarat Eric Gudde, director în cadrul federaţiei olandeze.

Forul a mai menţionat, potrivit Marca, faptul că data finalei Cupei Olandei, dintre Ajax şi Willem II, nu va putea fi schimbată. Meciul se va disputa la 5 mai, cu trei zile înainte de returul semifinalelor LC.

Conform programului anunţat de UEFA, Ajax Amsterdam va întâlni echipa Tottenham Hotspur în semifinalele Ligii Campionilor, la 30 aprilie, în deplasare, şi la 8 mai, acasă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.