Prima zi a procesului în care Dani Alves este judecat pentru viol s-a încheiat. Marţi vor fi audiaţi doi martori cheie: soţia lui Dani Alves şi prietenul care l-a însoţit pe fotbalist în noaptea presupusului incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni au fost audiaţi tânăra care îl acuză de viol, a cărei audiere a avut loc cu uşile închise, şi care, conform la Vanguardia, şi-a menţinut declaraţia că a fost agresată sexual.

De asemenea, a depus mărturie şi o prietenă a reclamantei. Ea a explicat că au luat cina la ea acasă înainte de a ieşi la Duplex Tusset din Barcelona, care oferă "o reducere pentru intrarea în clubul de noapte Sutton înainte de ora 2 dimineaţa".

"Am glumit cu portarul pentru că am intrat puţin mai târziu decât ora programată. Dansam în zona de discotecă, iar în faţă, la acelaşi nivel, se află zona VIP. Doi sau trei mexicani au coborât şi ne-au întrebat dacă vrem să mergem cu ei în zona VIP. Am fost de acord şi am mers cu ei. Nu am stat mult timp. Au insistat să mergem la o masă la care voiau să ne invite. Era un domn (referindu-se la Alves) care stătea acolo."

"Şi-a pus mâna pe spatele meu şi aproape că mi-a atins fundul", a spus martora, care a izbucnit în plâns. "Verişoara reclamantei m-a sunat şi mi-a spus că trebuie să plece. O cunosc de trei ani şi nu am văzut-o niciodată plângând aşa. Ea a spus: "A intrat în mine, m-a rănit atât de mult". Am plâns toate trei şi nu am ştiut cum să reacţionez în acel moment. I-am spus că trebuie să facă plângere, iar ea mi-a spus că nu o vor crede. Voia să meargă acasă".

Prietena denunţătoarei insistă că relaţia acesteia cu Dani Alves nu a fost consensuală. "Ea nu a vrut. Era în stare de şoc. Astăzi este într-o stare foarte proastă, a slăbit foarte mult, este anxioasă. Şi-a redus cercul de prieteni pentru că nu mai are încredere în nimeni. Se gândeşte mereu că cineva o urmăreşte, oriunde", a continuat ea.

Întrebată ce i-a spus tânăra reclamantă că s-a întâmplat, martora a afirmat: "A apucat-o şi a aruncat-o pe podea, spunând ceva de genul "eşti mica mea curvă"."

Martora a explicat că a însoţit-o pe prietena sa la depunerea plângerii, dar că nu se afla în aceeaşi cameră cu reclamanta atunci când aceasta a făcut declaraţiile.

A urmat mărturia verişoare reclamantei: "La masa din zona VIP, erau două fete, Dani Alves şi prietenul său Bruno. La început totul a fost bine, dar apoi am început să ne simţim inconfortabil. Dansau din ce în ce mai aproape de noi, chiar ne atingeau. Dani Alves şi-a pus mâna pe părţile mele intime. Şi pe cele ale reclamantei".

"M-am dus să vorbesc cu verişoara mea şi mi-a spus că Dani Alves a insistat foarte mult să o ducă undeva. Ea nu a vrut. Au discutat cinci minute şi, la sfârşit, cred că Dani Alves a intrat pe o uşă pe care am crezut că este uşa de la camera de fumat. El o aştepta la uşă şi ea a intrat. Nu aveam cum să văd ce se întâmpla înăuntru. A durat mult timp până când verişoara mea a ieşit, iar când a ieşit am putut vedea că era foarte rău. Am întrebat-o cum se simte şi dacă vrea să plecăm, iar ea mi-a spus că trebuie să plecăm. Mi-a spus că i-a făcut foarte mult rău".

Un portar de la clubul de noapte a declarat că a văzut-o pe tânără "foarte supărată", dar a crezut că era vorba de o ceartă între iubiţi.

Un ospătar din zona VIP a declarat că prietenul lui Dani Alves l-a rugat să le invite pe fete la masa lui. Un altul a spus că a avut impresia că toţi de acolo "se distrau".

Alves, în vârstă de 40 de ani, se confruntă cu probe ştiinţifice şi video acuzatoare, precum şi cu mărturiile martorilor.

Acuzarea susţine că Alves s-a întâlnit cu femeia în zona VIP a clubului de noapte Sutton în data de 30 decembrie 2022. După ce le-a cumpărat o băutură ei şi prietenilor ei, el i-a făcut semn să i se alăture într-o baie, singura zonă a clubului care nu era acoperită de camere de luat vederi.

Odată ajuns înăuntru, se presupune că acesta i-a cerut să facă sex oral şi, când femeia a refuzat, a violat-o, apoi a părăsit clubul împreună cu însoţitorul său.

Victima a raportat imediat presupusul incident şi a fost supusă unui examen medical, în timp ce poliţia a izolat zona băii, unde a colectat numeroase probe.

Alves, care riscă o pedeapsă de 12 ani de închisoare, a fost interogat pentru prima dată de poliţie în ianuarie 2023 şi şi-a schimbat apărarea de mai multe ori. Iniţial, el a spus că nu şi-a întâlnit niciodată acuzatoarea, apoi că aceasta a fost în baie cu el, dar că nu s-a întâmplat nimic.

Ulterior a recunoscut că a făcut sex oral, apoi că a avut relaţii sexuale, dar a susţinut că a fost consimţit şi că a negat pentru că nu a vrut ca soţia sa să afle.

După ce şi-a schimbat avocatul de trei ori, brazilianul, care a fost arestat preventiv, susţine acum că era prea beat pentru a şti ce face.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.