Juriul din procesul fotbalistului francez Benjamin Mendy, acuzat în Marea Britanie de şapte violuri, s-a retras, luni, pentru a delibera după patru luni de audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fundaşul francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de Manchester City, este judecat de la începutul lunii august. Acuzat de şapte violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală, riscă închisoarea pe viaţă. După ce au auzit concluziile judecătorului tribunalului din Chester (nordul Angliei), cei opt bărbaţi şi patru femei membri ai juriului trebuie acum să anunţe verdictul.

Dacă nu vor ajunge la o decizie în această săptămână, deliberările vor fi reluate la19 decembrie.

La audieri, acuzarea l-a prezentat pe Benjamin Mendy drept un „prădător” care a abuzat de victime „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Fotbalistul a negat că ar fi fost „un pericol pentru femei”, susţinând că a întreţinut doar sex consensual. El este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie, acuzat de şase violuri şi trei agresiuni sexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.