Juriul care urmează să dea verdictul în cazul fotbalistului francez Benjamin Mendy, acuzat de şapte violuri în Regatul Unit, a reluat, luni, deliberările, după o pauză de o săptămână, fără să existe asigurări privind o decizie înainte de sfârşitul anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După patru luni de audieri, juriul, format din opt bărbaţi şi patru femei, s-a retras pentru a delibera la 5 decembrie, dar discuţiile au fost întrerupte de mai multe ori din cauza cazurilor de Covid-19 şi apoi săptămâna trecută pentru o pauză planificată de mai mult timp.

Când audierea s-a reluat luni - la care Benjamin Mendy a sosit purtând o cămaşă albastră sub o haină închisă la culoare şi un pulover - un jurat a lipsit din cauza unei intervenţii chirurgicale urgente, dar judecătorul Steven Everett a indicat că deliberările vor continua. El a spus că, în lipsa unei decizii în această săptămână, deliberările vor fi reluate din 3 ianuarie.

Fundaşul francez în vârstă de 28 de ani, suspendat de mai bine de un an de Manchester City, este judecat de la începutul lunii august. Acuzat de şapte violuri, o tentativă de viol şi o agresiune sexuală, riscă închisoarea pe viaţă.

La audieri, acuzarea l-a prezentat pe Benjamin Mendy drept un „prădător” care a abuzat de victime „vulnerabile, îngrozite şi izolate”.

Fotbalistul a negat că ar fi fost „un pericol pentru femei”, susţinând că a întreţinut doar sex consensual. El este judecat alături de un alt bărbat, Louis Saha Matturie, acuzat de şase violuri şi trei agresiuni sexuale.

 

 



 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.