Loïk Le Priol, principalul suspect în uciderea la Paris a fostului jucător de rugby Federico Martin Aramburu, va fi predat de Ungaria autorităţilor franceze "în termen de zece zile", a anunţat, vineri, instanţa de la Budapesta, citată de lefigaro.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tânărul de 27 de ani a fost arestat, marţi seară, la punctul de frontieră Zahoni, în cadrul unui mandat european de arestare, în timp ce se pregătea să meargă în Ucraina.

Vorbind prin videoconferinţă la audiere, el a fost de acord cu transferul său, a notat un jurnalist AFP.

Loïk Le Priol a părut calm şi cooperant şi a refuzat să comenteze cazul. El explicase anterior poliţiei că vrea să se alăture Ucrainei "pentru a lupta". Din maşină i-au fost confiscate trei cuţite.

"Într-un astfel de caz, procedura prevede predarea în termen de 10 zile", a spus judecătorul Judit Csiszar.

Potrivit avocatului suspectului Laszlo Beno, intervievat de AFP, probabil că autorităţile franceze vor "interveni rapid” pentru o predare „în următoarele 24 sau 48 de ore”.

Acest fost militar şi membru al mişcării de extremă dreapta GUD este suspectat că ar fi tras sâmbătă, în centrul Parisului, asupra fostuluiinternaţional argentinian în vârstă de 42 de ani, care a murit pe loc din cauza rănilor.

Un alt bărbat, Romain Bouvier, 31 de ani, fost student al universităţii pariziene Assas, a fost arestat, miercuri, în Sarthe. Şi el ar fi tras asupra fostului internaţional argentinian.

Cu o zi înainte, o tânără de 24 de ani suspectată că ar fi condus un vehicul aparţinând lui Loïk Le Priol în seara evenimentelor, a fost inculpată pentru "complicate la omor" şi plasată în arest preventiv.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.