Cel mai mare cotidian sportiv francez L'Equipe i-a dedicat, miercuri, o primă pagină-omagiu lui Albert Uderzo, creatorul personajului Asterix.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Uderzo a decedat marţi, la vârsta de 92 de ani, în aceeaşi zi în care Jocurile Olimpice de la Tokyo, prevăzute a avea loc în vară, au fost amânate un an.

"Asterix, la Jocurile Olimpice... din 2021", a titrat L'Equipe, cu referire la cartea "Asterix şi Obelix, la Jocurile Olimpice", scrisă de Rene Goscinny şi ilustrată de Uderzo.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

"În timp ce Albert Uderzo, unul dintre cei doi părinţi ai lui Asterix, ne-a părăsit ieri, la vârsta de 92 de ani, Japonia şi CIO au anunţat amânarea Jocurilor Olimpice pentru anul viitor", a precizat L'Equipe.

Uderzo a murit în casa din Neuilly, în apropiere de Paris şi, potrivit familiei, citată de AFP, decesul nu a avut vreo legătură cu Covid-19.

Împreună cu scriitorul Rene Goscinny, Uderzo a creat în 1959 personajul de benzi desenate Asterix, intransigent lider al galilor în lupta cu romanii. Împreună cu acelaşi autor, el a ilustrat şi seria „Oumpah-pah”.

După moartea lui Goscinny, în 1977, Uderzo a continuat seria „Asterix”, iar decizia lui a creat o polemică la acea vreme în rândul fanilor, însă succesul comercial nu a dispărut.

În şase decenii au fost publicate 37 de volume de aventuri care îl au în centru pe celebrul personaj. Cel mai recent, în 2017, a apărut „Asterix în Italia”. Ultimele cărţi nu poartă semnătura celor doi creatori, ci ale scriitorului Jean Yves-Ferry şi desenatorului Didier Conrad.

Uderzo s-a retras din activitatea de grafician în 2011.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.