Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că după o primă discuţie cu oficialii Ministerului Tineretului şi Sportului nu s-a rezolvat nimic, următoarea şedinţă de negociere fiind programată luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului, cluburi sportive municipale, DJTS, Case de Cultură ale Studenţilor, Complexuri Sportive Naţionale au intrat în grevă generală, miercuri dimineaţă, până la soluţionarea problemelor legate de inechităţile salariale comparativ cu restul bugetarilor.

“Nu s-a schimbat nimic, în clipa asta nu avem nicio rezolvare. Am fost la discuţii la minister şi atât. Avem programată următoare şedinţă de negociere luni, la ora 14.00. Ne-am întâlnit cu secretarul general adjunct şi cu directorul salarizare personal. Au fost discuţii şi pe marginea contractului colectiv de muncă, am făcut unele propuneri şi urmează să se gândească. Noi am solicitat să se întoarcă doamna minsitru ca să putem discuta, dar au programt următoare întâlnire luni”, a declarat Nagy.

El a precizat, în contextul în care MTS a anunţat că doar 7 la sută dintre angajaţi se află în grevă, adică 200 de persoane din totalul de 2998, şi că activitatea loturilor naţionale nu este afectată de conflictul de muncă declanşat de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret, că toată lumea a fost miercuri în grevă. “Am văzut comunicatul MTS. Noi putem arăta cum oamenii au închis sălile, chiar au depăşit aşteptările noastre. Au închis tot şi au spus că nu acceptă niciun fel de compromis. Am primit mesaje şi în timpul negocierilor că nu acceptă nicio propunere de suspendare a protestelor. Nu se poate pune problema. Astăzi toată lumea a fost în grevă. Au fost presiuni, dar nu au reuşit. Inclusiv la Snagov au făcut presiuni, au făcut liste şi i-au pus să semneze că deşi sunt în grevă sunt de acord să muncească. O parte din angajaţii de la Snagov au cedat, dar alţii nu au închis greva. Inclusiv lotul de canotaj, cu domnul Roman, care a spus că susţine greva”, a adăugat Nagy.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.