Carmencita Constantin, preşedintele Federaţiei Române de Gimnastică, face precizări cu privire la apelul către donaţii, şi spune că între ANS, COSR şi forul pe care îl conduce există un parteneriat solid, dar necesităţile federaţiei sunt mult mai mari decât fondurile asigurate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Mulţumim presei pentru mediatizarea apelului la solidaritate în vederea susţinerii valorilor gimnasticii româneşti. Rezultatele excepţionale reuşite de tânăra echipă de gimnastică feminină, prin calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, 2024 impun necesitatea asigurării unor condiţii de pregătire superioare celor existente în România, similare cu cele ale echipelor cu care vom concura. Între ANS, COSR şi FRG există comunicare şi un parteneriat solid, toţi făcând eforturi în aceeaşi direcţie, într-o perioadă în care sportul este subfinanţat, dar necesităţile federaţiei sunt mult mai mari decât fondurile asigurate. Contribuţiile partenerilor şi sponsorilor noştri se direcţionează cu prioritate pentru pregătirea componenţilor celor 6 echipe naţionale (seniori şi juniori) ale celor trei discipline din cadrul FR Gimnastică (gimnastică artistică feminină, gimnastică artistică masculină, gimnastică aerobică), incluzând şi organizarea şi participarea la competiţii naţionale şi internaţionale, precum şi o serie de acţiuni destinate efortului de redresare al gimnasticii la nivel naţional .Apelul FR Gimnastică este adresat către mediul economic din România, care are la îndemână mecanismul de susţinere şi care înţelege că sportivii noştri şi comunitatea gimnasticii româneşti au nevoie de susţinere pe termen lung, de predictibilitate financiară, în completarea fondurilor guvernamentale. FR Gimnastică reiterează apelul de parteneriat pentru efortul de reconstrucţie al gimnasticii româneşti“, a spus Carmencita Constantin.
 
Echipa feminină de gimnastică artistică s-a calificat, pentru prima dată în ultimii 12 ani, la Jocurile Olimpice, şi urmează să meargă la Paris, însă Federaţia de Gimnastică face apel la donatori să ajute lotul: nu mai are bani pentru antrenamente, scrie romania.europalibera.org.

Conform romania.europalibera.org, Federaţia ar avea nevoie de două milioane de euro până anul viitor, bani care ar asigura în special pregătirea din străinătate a gimnastelor, care în România nu au aparate similare cu cele pe care vor concura la Paris.

Federaţia Română de Gimnastică nu are încă la dispoziţie bugetul pentru anul viitor şi nu ştie nici măcar câţi bani va primi de la bugetul naţional.




 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.