Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, marţi, că suspendarea Simonei Halep pentru patru ani este extrem de dură şi este convins că jucătoarea va face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Din punctul meu de vedere, este o decizie extrem de dură. Aş vrea să evit să fac o declaraţie până nu va face echipa de avocaţi o declaraţie, până nu va face Simona o declaraţie şi apoi să comentăm şi noi. Noi ştim prea puţine comparativ cu ce ştiu ei. Cu siguranţă va fi un recurs, cu siguranţă va fi un recurs la TAS, aşa cum am zis. Da, să aşteptăm câteva zile să vedem ce declaraţii vor fi făcute şi apoi ne vom pronunţa şi noi. Dacă judecătorii au considerat că a fost atât de grav, de ce le-a trebuit atât de mult timp să ia această hotărâre. Pe mine asta mă intrigă foarte tare. Domn’e, dacă ei erau convinşi şi aveau argumentele necesare că ea a încălcat extrem de grav codul, atunci trebuia să dea verdictul ăsta mai repede. De ce să o ţii atât când tu erai convins că ai argumentele necesare să o suspenzi aproape maxim? Din ce cunosc eu, nu ştiu să existe vreun sportiv (n.r. -  care să fi aşteptat atât de mult verdictul)… Nu cunosc să fi fost vreun caz. Prea puţin contează ce s-a întâmplat cu ceilalţi. La noi, problema este Simona şi sincer să fiu eu sunt extrem de afectat de decizia asta. Sunt convins că sunt şanse la recurs”, a spus George Cosac, la ProSport Live.

Simona Halep a fost suspendată patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Decizia a fost anunţată marţi de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), iar românca poate face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.