Preşedintele Federaţiei Kenyane Nick Mwendwa a fost audiat luni de instanţă în cazuri de corupţie. Plasat în arest preventiv, el este acuzat că a transferat 8,5 milioane de şilingi kenyeni (66.000 de euro) aparţinând federaţiei în propriul cont bancar, fără nicio justificare scrisă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nick Mwendwa, preşedintele Federaţiei Kenyane de Fotbal (FKF) sub tutelă, a fost adus luni în judecată sub acuzaţia de corupţie şi a ieşit liber.

În fruntea FKF din 2016, el este acuzat că a transferat 8,5 milioane de şilingi kenyeni (66.000 de euro) aparţinând federaţiei în propriul cont bancar, fără nicio justificare scrisă.

Procurorii au cerut ca bărbatul de 42 de ani să fie reţinut pentru 14 zile, timp pentru a-şi finaliza ancheta, dar un magistrat a dispus eliberarea pe cauţiune a liderului, care petrecuse weekendul în arestul poliţiei, în aşteptarea unei noi audieri de miercuri. .

În virtutea acestei decizii însă, Mwendwa nu mai are acces la birourile FKF şi este interzis de la toate activităţile legate de fotbal. În special, el nu avea dreptul să participe luni la meciul de calificare la Cupa Mondială din 2022 dintre Kenya şi Rwanda.

Această audiere a lui Nick Mwendwa urmează suspendării FKF de către guvern, joi, pentru nereguli financiare. Federaţia a fost plasată sub tutela unui comitet interimar timp de cel puţin şase luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.