Chen Xuyuan, preşedintele Federaţiei Chineze de Fotbal, este cercetat pentru „încălcări grave ale disciplinei şi ale legii”, au declarat marţi autorităţile sportive naţionale, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Chen Xuyuan, preşedintele Federaţiei Chineze de Fotbal, este investigat sub suspiciunea de încălcări grave ale disciplinei şi ale legii”, a anunţat, într-un comunicat de presă, Administraţia Generală a Sportului din China.

Nu au fost furnizate detalii cu privire la natura infracţiunilor sau presupuselor ilegalităţi. Formularea din comunicat se referă adesea la corupţie, iar cei aflaţi sub anchetă ajung de obicei să fie condamnaţi.

 

Cercetările sunt efectuate de mai multe organe disciplinare, cel al Partidului Comunist (PCC), cel al statului precum şi cel al unei provincii din centrul Chinei.



Un fost antreprenor în vârstă de 66 de ani, Chen Xuyuan este şeful federaţiei de fotbal din China din 2019.

Autorităţile declanşaseră deja o anchetă în noiembrie anul trecut împotriva fostului antrenor al echipei Chinei, Li Tie, acuzându-l şi pe el de „încălcări grave ale legii”, fără alte detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.