Preşedintele CS Dinamo, Monica Iagăr, a afirmat, miercuri, după întâlnirea de la sediul Ministerului Afacerilor Interne, că Dinamo va avea un stadion modernizat. "Vom face stadion, pe stadionul Central din Parcul Sportiv Dinamo. Vom face stadion şi cu siguranţă stadionul va fi modernizat", a spus ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne Carmen Dan a afirmat că au fost iniţiate toate demersurile administrative, civile şi penale care ducă la situaţia de a demonstra că se doreşte modernizarea stadionului.

"Când vom preda stadionul CNI-ului, din acel moment Compania Naţională de Investiţii va coordona întreaga activitate. Aş vrea să înţelegeţi că azi s-a lărgit echipa. care este foarte determinată să-şi atingă obiectivul pentru a pune la dispoziţia CNI-ului stadionul Dinamo pentru a fi modernizat. Ne intersează ce îşi doresc românii, să valorificăm un bun al statului, în interesul iubitorulor de fotbal. Noi am parcurs toate căile legale pentru a atinge acest obiectiv. Am iniţiat toate demersurile administrative, civile şi penale care să ne pună în situaţia de a demonstra că suntem decişi să modernizăm stadionul", a spus ministrul, fără a oferi prea multe detalii cu privire la proiectul ce va fi implementat în complexul sportiv Dinamo.

"Modernizarea stadionului Dinamo se face pe un proiect vechi, al CNI, particularităţile vor fi puse la dispoziţie în momentul în care vom preda stadionul pentru a fi modernizat. Vorbim de foarte puţin timp de acum înainte, noi am făcut toate demersurile, am făcut deja o sesizare în ceea ce priveşte încălcări ale legii penale", a adăugat ea.

Întrebată ce înseamnă demersul penal, Carmen Dan a răspuns: "O înştiinare ce am făcut-o la DNA".

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, i-a asigurat pe suporteri, miercuri, după întâlnirea cu ministrul de Interne Carmen Dan, că echipa dinamovistă va avea stadion şi a subliniat că oficialii nu vor mai folosi lojele de la arena din Şoseaua Ştefan cel Mare.

"Aş vrea să-i mulţumesc doamnei ministru pentru promptitudine şi amabiltate, adevăraţii dinamovişti sunt aici. Din păcate domnul Badea nu a venit şi este o lipsă de respect. Noi credem în proiectul lui Dinamo. Ne-am dat seama împreună cu CS-ul şi ministerul că trebuie să avem o încăpăţânare corectă şi să mergem înainte şi probabil vom face acest stadion. Soluţii sunt, o să vedeţi, sunt şi alte posibilităţi. Nu vom juca în altă parte, dar vom vedea în viitor. Această întâlnire m-a lămurit şi sunt bucuros să anunţ suporterii dinamovişti să aibă încredere că Dinamo va avea stadion. De acum înainte nu vom mai folosi lojele, vom sta în tribună, mai ales că ne poartă noroc, am câştigat un meci. Trebuie să vadă că noi susţinem Dinamo, cu loje sau fără loje", a declarat Mutu.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat că la echipa sa fotbalul nu are viitor dacă nu există stadion.

"Nu putem discuta despre viitor pe un stadion care nu mai e de actualitate de foarte mult timp. Trebuie să luptăm foarte mult pentru nişte lucruri normale. Acel capitol cu înţelegerea cu Badea este un capitol închis, ne-a sfidat, ne-a promis că vine şi nu a venit. Sunt şi alte variante, suntem mai determinaţi ca până acum", a spus el.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, şi directorul general Adrian Mutu s-au întâlnit cu ministrul de Interne, Carmen Dan, şi cu preşedintele CS Dinamo, Monica Iagăr, pentru a discuta despre reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare.

La această întâlnire ar fi trebuit să participe şi omul de afaceri Nicolae Badea, fost acţionar dinamovist, însă acesta nu a venit.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele patru stadioane aflate în programul de modernizare în vederea organizării Campionatului European de Fotbal din 2020, alături de Arcul de Triumf, Steaua şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cel Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.  

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

Marius Bacria, reprezentantul ACSFC Dinamo, societatea controlată de Nicolae Badea, a reafirmat, marţi, faptul că societatea sa este de acord să renunţe la contractul de asociere cu CS Dinamo privind folosirea stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare numai în situaţia în care i se va garanta, printr-un act adiţional, că va primi înapoi arena după modernizare. ACSFC Dinamo este în insolvenţă, iar creditorii acesteia o obligă să nu renunţe altfel la contractul de asociere, a explicat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.