Preşedintele CIO, Thomas Bach, a vorbit duminică, la Courchevel, despre suferinţa sportivilor ucraineni, dar nu are în vedere, deocamdată, nicio excludere a sportivilor ruşi şi belarusi de la" Jocurile Olimpice de la Paris 2024, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am vorbit cu mulţi sportivi ucraineni în ultimele luni şi mulţi dintre ei ne susţin pentru că ştiu cât de mult le împărtăşim suferinţa şi eforturile pe care le facem pentru a-i ajuta”, a declarat preşedintele CIO, prezent la Courchevel pentru coborârea de Campionatele Mondiale de schi alpin.

„Un raportor al Consiliului pentru Drepturile Omului ONU ne-a spus că excluderea sportivilor ruşi sau belarusi doar din cauza paşapoartelor este o încălcare a drepturilor lor”, a adăugat el.

Germanul a adăugat că „nu este la latitudinea guvernelor să decidă” cu privire la participarea anumitor ţări la competiţii internaţionale şi în special la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, în timp ce anumite state fac apel la boicotarea Jocurilor Olimpice în cazul prezenţei sportivilor.ruşi şi belaruşi. Cu toate acestea, miniştrii sportului din aproximativ treizeci de ţări s-au întâlnit vineri şi au respins ideea unui posibil boicot al Jocurilor Olimpice din 2024.

Pe de altă parte, aceşti lideri s-au pronunţat în favoarea interzicerii prezenţei ruşilor şi belaruşilor, la fel ca Volodimir Zelenski, care a cerut în repetate rânduri excluderea acestora, solicitând din nou săptămâna aceasta „protejarea cartei olimpice”.

„Suntem în discuţii, dar nu vorbim încă despre Paris. Discutăm despre competiţiile sportive care se vor juca anul acesta. Subiectul Parisului va veni mai târziu”, a adăugat Thomas Bach duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.