Preşedintele camerunez Paul Biya a ordonat o anchetă după busculada care s-a soldat, luni seară, la Yaoundé, cu decesul a opt persoane, la intrarea pe stadion pentru meciul Camerun - Insulele Comore, din optimile Cupei Africii pe Naţiuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, au fost rănite 38 de persoane, dintre care şapte se află în stare gravă, a anunţat ministrul Comunicaţiilor, René Emmanuel Sadi.

"Şeful statului a ordonat deschiderea unei anchete pentru a se face lumină în acest tragic incident”, se arată în comunicatul Guvernului, în care se cere camerunezilor "să dea dovadă de responsabilitate, disciplină şi spirit civic" pentru reuşita "acestei mari sărbători sportive.

Ministerul Sănătăţii a anunţat că printre cei care au murit se numără şi două femei şi un copil. Busculada s-a produs la intrarea de sud a stadionului Olembé, cel mai nou şi cel mai mare stadion din ţară, din capitala Camerunului. Victimele au fost duse imediat la ambulanţe, dar "traficul rutier intens a încetinit transportul", a anunţat ministerul.

Un bebeluş ar fi fost călcat în picioare de mulţime, încă în afara stadionului, când se făceau verificări pentru permisul sanitar. Copilul "scos imediat din mulţime şi dus la spitalul din Yaounde" se află în stare "stabilă din punct de vedere medical".

Camerunul găzduieşte competiţia regină a fotbalului african din 9 ianuarie şi până pe 6 februarie pe stadioane din cinci oraşe.

Echipa cameruneză a reuşit calificarea în sferturi, după 2-1, cu Insulele Comore.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.